NHO Mat og Drikke

Innhold

Medlemspraten

I vår serier Medlemspraten tar vi en prat med medlemsbedrifter om hva som opptar dem.

  1. Medlemspraten

    Medlemspraten: Kulinaris

    Når det nærmer seg høst og vinter, er det lavsesong hos Kulinaris, men de har ikke lite å gjøre av den grunn. Roar Langli, daglig leder i bedriften, forteller om produktutvikling, og kan røpe de neste sommer vil lansere en nyhet!

  2. Medlemspraten

    Medlemspraten: Geno SA

    Rundt omkring i verden finnes det slektninger av den norske klimakua NRF. Det er takket være Geno SA på Hamar som utvikler og omsetter genetikk til store deler av verden. - Nå stuper vi inn i det vi liker å kalle Bio-IT sin tidsalder, sier administrerende direktør i Geno, Kristin Malonæs.

  3. Medlemspraten VBF

    Medlemspraten: Gardsbrenneriet

    Jann Vestby, daglig leder hos Gardsbrenneriet, ønsker på ingen måte å utfordre Vinmonopolets ordning i Norge. Men han stiller spørsmålstegn ved at de som besøker gården ikke kan kjøpe med seg alkoholholdige smaksprøver sterkere enn 21,9 %.

  4. Medlemspraten

    Medlemspraten: Sagaplant AS

    Hos Sagaplant AS er de særlig opptatt av friske og sunne planter. Derfor har de et eget vevslaboratorium der plantene blir sjekket for virus, bakterier og sopp, som eventuelt fjernes, før plantene får flytte ut i veksthus.

  5. Medlemspraten VBF

    Medlemspraten: Eplegården AS

    Hvor og hvordan skal fremtidens mat produseres? Det er en problemstilling Tor Erling Gransæther, daglig leder hos Eplegården, gjerne skulle ha diskutert med statsministeren.

  6. Medlemspraten

    Medlemspraten: Storms AS

    Annette Storm, administrerende direktør i Storms AS er blant annet nysgjerrig på hva statsministeren egentlig tenker om salgsutviklingen i dagligvare og Vinmonopol etter perioden med reiserestriksjoner.

  7. Medlemspraten

    Medlemspraten: Synnøve Finden

    Da vi tok en prat med fabrikksjef Erik Brekstad hos Synnøve Findens hovedanlegg i Alvdal i Nord-Østerdal tidligere i sommer, kunne han fortelle om en tøff men meningsfylt periode for bedriften.

  8. Medlemspraten

    Medlemspraten: Lantmännen Unibake

    Lantmännen Unibake Norge har gått mot strømmen. I vanskelige tider har produsenten av frosne bakevarer kjøpt opp French Bakery Companys produksjon i Lier. - Vi tror på at markedet vil ta seg opp, og da vil lokal produksjon være viktigere enn noen gang, sier sjef for Lantmännen Unibake i Norge, Thomas Bjarkholm.

  9. Medlemspraten

    Medlemspraten: HOFF SA

    Ingeborg Flønes, administrerende direktør hos HOFF SA, er opptatt av poteter. Og det er kanskje ikke så rart når potet er den viktigste råvaren i alt de lager hos HOFF. Faktisk mottar HOFF ca 1/3 av all poteten som produseres i Norge.

  10. Medlemspraten

    Medlemspraten: Kinn Bryggeri

    - Kinn Bryggeri nyttar gamle handverksteknikkar som open gjæring og flaskemodning, og vi filtrerer ikkje øla våre. Dette meiner vi er det som gjer vårt produkt til ekte handverk, seier Ann-Magritt Banne som eig Kinn Bryggeri saman med bryggerimeister Espen Lothe.

  11. Medlemspraten

    Medlemspraten: Helgeland Skogselskap / Alstahaug Planteskole

    Bjørn Borgan er daglig leder hos Alstahaug Planteskole. Hadde han fått 15 minutter alene med statsministeren, ville han blant annet snakket om avskoging og at det langs hele norskekysten tas ut mer skog enn det som blir opprettet.

  12. Medlemspraten

    Medlemspraten: Svalbard bryggeri

    - Det aller viktigste for oss har blitt veldig tydelig de siste månedene; åpne grenser slik at folk og varer kan bevege seg fritt, sier Robert Johansen som er daglig leder hos Svalbard bryggeri.

  13. Medlemspraten VBF

    Medlemspraten: Arcus Spirits

    - Nå er det svært viktig for oss med god og sikker markedstilgang til Europa, sier Erlend Stefansson som er daglig leder hos Arcus. 2/3 av volumet Arcus Spirits produserer eksporteres.

  14. Medlemspraten

    Medlemspraten: Blinde Bonde og Babe

    - Hadde jeg fått 15 minutter alene med statsministeren, hadde jeg først og fremst gitt henne en god kopp te, fordi jeg tenker hun trenger en pause etter mange harde uker, sier Hanne Charlotte Heggberget som er daglig leder og Master Tea Blender hos te-produsenten Blinde Bonde og Babe As.

  15. Medlemspraten

    Medlemspraten: Etnestad Nedre

    - Nå er jeg ekstra spent på hvordan markedet vil være når sesongen for bær er ordentlig i gang, sier Olav Etnestad, som driver Etnestad Nedre, en gård som har produsert bær siden 1984.

  16. Medlemspraten

    Medlemspraten: Edgars bakeri og konditori

    - Nå gleder vi oss til sommeren og det vi håper og tror vil bli tidenes sommersalg, sier Rune Vindsetmo som er daglig leder hos Edgars bakeri og konditori i Mandal.

Hva koster et medlemskap? Ta en uforpliktende prissjekk her:

Opplysninger om virksomheter hentes fra Brønnøysundregisteret og Proff AS.

Er din bedrift medlem i NHO Mat og Drikke og ønsker å bli intervjuet i denne serien? Ta kontakt:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: