Medlemspraten: Diplom-Is

Portrett av Kjekshus

Martin Kjekshus, administrerende direktør i Diplom-Is. Foto: Anne-Lene Molland.

- Jeg har ennå til gode å se en sur person spise is, sier Martin Kjekshus, administrerende direktør i Diplom-Is. - Er det en ting pandemiene har lært oss, så er det å ta vare på hverandre. For oss har det vært ekstra viktig å sikre is til butikkene, slik at folk kan kose seg, sier han.

Diplom-Is har levert iskremglede til befolkningen i snart 100 år. Det startet på lille Tufte meieri på Grünerløkka i Oslo i 1930, men det var først med ny fryseteknologi fra USA i 1934 at de for alvor fikk fart på produksjonen. Siden den gang har selskapet hatt flere produksjonssteder i Norge. I 1971 sto fabrikken på Gjelleråsen ferdig og i dag er all iskremproduksjon samlet i disse lokalene. Diplom-Is har i overkant av 500 medarbeidere og produserer ca 26 millioner liter iskrem i året.

Originale klassikere som Pin-Up, Krone-Is og Båt-Is ble utviklet av Diplom-Is på 50- og 60- tallet, og har siden den gang gledet mange. I tillegg til disse, finner du i dag også kjente merker som Royal, Dream, Fruitero, Kræsj Pink og mange flere. – Vi samarbeider også med Mövenpick, Mars og Froneri og har sammen med våre datterselskaper en bred portefølje med iskrem for enhver smak og anledning, sier Martin.

Diplom-Is AS er et heleid datterselskap av TINE SA, og eies til syvende og sist av stolte, norske melkebønder fra hele landet. – Norske bønder produserer den reneste fløten som gir oss bærekraftig iskrem i verdensklasse, sier han.

Høysesong

Nå er det høysesong for iskrem, og produksjonen går på høygir på Gjelleråsen for å sikre iskrem til folket. – Vi liker å si at vi skaper fine øyeblikk. Jeg har ennå til gode å se en sur person spise iskrem, smiler Martin, og legger til at dette også preger kulturen i selskapet.

– Jeg er utrolig stolt over å jobbe sammen med så mange flotte folk hver eneste dag. Alle med ett mål for øyet – skape iskremglede! Er det en sak pandemien har lært oss, så er det ta del i felleskapet, ta vare på hverandre og ikke minst sikre is til butikkene slik at folk kan kose seg, sier han.

Medarbeiderne skaper en forskjell

Martin understreker at det er menneskene i selskapet som skaper en forskjell. -Fantastisk flinke medarbeidere har stått på døgnet rundet for å spre iskremglede som følge av økt salg i dagligvare. På den andre siden har vi også ansatte og kunder som har stått i svært utfordrende situasjoner og opplevd både permitteringer og sviktende salg. Dette er noe vi må balansere som selskap, både nå og i fremtiden, sier han.

Heldige som bor i Norge

Dersom Martin hadde fått 15 minutter alene med statsministeren, ville han først ha takket henne for måten hun og teamet rundt har ledet oss gjennom utfordringene vi har stått i og fremdeles står i knyttet til pandemien. – Jeg synes de har gjort en god jobb. Videre ville jeg vært nysgjerrig på å høre hennes refleksjoner og evaluering av hva vi har lært av dette. Ville vi gjort noe annerledes med den informasjonen vi besitter nå, og ikke minst hva vi må gjøre framover for å sikre at de som har mistet inntekt og næringsgrunnlag kan komme seg på fote igjen? Det er jo det som i bunn og grunn er et av formålene til en regjering; å sikre at vi som felleskap forvalter ressursene våre på best mulig måte og utvikler oss i riktig retning. Det samme kan sies om NHO, sier Martin.

Vi er sterkest sammen

Diplom-Is har vært medlem i NHO og NHO Mat og Drikke siden 2012. – Vi er med i NHO og NHO Mat og Drikke fordi vi er sterkest sammen. Vi ønsker å være med å påvirke samfunnet positivt og i felleskap jobbe for gode og forutsigbare rammevilkår for både arbeidsgiver, arbeidstaker og kunder, avslutter Martin.

Besøk:
Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: