Målet er å øke antall nyetablerte bedrifter
En høy forsknings- og innovasjonsaktivitet er avgjørende for vekst, innvesteringer og konkurransekraft i mat-, drikke og bionæringen. Dette krever videreutvikling og tilgang på sterke forsknings-, utdannings- og innovasjonsmiljøer, og gode finansielle rammebetingelser på området.
I et lite land som Norge har universitetene og forskningsinstituttene en særlig viktige rolle i å hente kunnskapsbasert teknologi og metoder fra andre land, for å øke innovasjon og produktivitet. Kombinert med nasjonal forskning, bidrar dette med betydelig kunnskap inn i mat- og drikke- og bionæringen.
Forskningsaktivitet må være relevant for næringslivet. NHO Mat og Drikke arbeider for at næringen skal være representert i styrer, fond og råd hvor strategier etableres, eller midler til forskning innvilges. Videre må de politiske virkemidlene for vekst og entreprenørskap samordnes og forenkles, og innrettes i større grad enn i dag mot bedrifter med vekstambisjoner og -potensial. NHO Mat og Drikke har som mål å øke antallet nyetablerte bedrifter i mat-, drikke og bionæringen.