Nærbilde reagensrør med ulikt innhold i fargene rosa og gult. Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

Forskning og utvikling

Forskning og utvikling er en forutsetning for vekst, innvesteringer og konkurransekraft i mat-, drikke- og bionæringen. Dette krever gode finansielle rammebetingelser og videreutvikling og tilgang på sterke forsknings-, utdannings- og innovasjonsmiljøer.

(Denne siden er sist oppdatert 26. februar 2024)

For å sikre at forskningsaktiviteten på mat- og drikkeområdet er relevant for næringslivet arbeider NHO Mat og Drikke for at næringen skal være representert i styrer, fond og råd hvor strategier etableres, eller midler til forskning innvilges. På denne måten bidrar organisasjonen til at offentlige forsknings- og utviklingsmidler gir størst mulig nytte for bedriftene. Videre må tilskudd og utviklingstiltak i større grad enn i dag samordnes og forenkles, og også innrettes mot bedrifter med vekstambisjoner og -potensial.

NHO Mat og Drikke arbeider tett sammen med medlemsbedrifter og andre organisasjoner tilknyttet verdikjeden for mat og drikke for å fremme næringens interesser overfor myndigheter og politiske miljøer. Vi har særlig kontakt mot de sentrale forskningsinstitusjonene på matområdet, som Forskningsrådet og Nofima, og er også representert i styrer og utvalg som forvalter forskningsmidler.

Kommende høringer:

Innspel til arbeidet med systemmeldinga - forskningssystemet
Høringen finner du hos Kunnskapsdepartementet
Har du innspill kan disse sendes til Anna Maria Karlsen innen 29. april 2024.

  • Er du medlem og har innspill til vår politikk?
  • Da vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til Anna Maria Karlsen:

Aktuelle saker:

  1. Genteknologi i en bærekraftig fremtid

    Genteknologiutvalget har levert sin rapport – "Genteknologi i en bærekraftig framtid". Genteknologi er i svært rask utvikling, og utvalget har foretatt en bred gjennomgang av ulike spørsmål rundt teknologi og rammeverk.

  2. Vil styrke forskning og innovasjon i matproduksjon

    Nasjonal Teknologiplattform – Food for Life la 18. november frem sin nye strategiske forsknings- og innovasjonsagenda I agendaen beskrives tre områder der Nasjonal Teknologiplattform har satt seg mål for 2030. Den norske teknologiplattformen for matbransjen er et samarbeid mellom NHO Mat og Drikke og Nofima.

Aktuelle høringsinnspill:

  1. Bioteknologirådets uttalelse om fremtidens genteknologilov

    NHO Mat og Drikke ønsker velkommen en offentlig debatt og videre prosess om fremtidens regulering av genteknologi.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: