Nærbilde nøkkelhullmerket og Nyt Norge. Foto: Ilja C. Hendel | NHO Mat og Drikke

Regelverk og tilsyn

Mat-, drikke- og bionæringen må forholde seg til omfattende regelverk, både regelverk som gjelder for alle som driver næringsvirksomhet og mer sektorspesifikt regelverk. Som følge av EØS-avtalen er mye av regelverket som gjelder for mat-, drikke- og bionæringen harmonisert med EU. Derfor er det viktig at norske myndigheter er aktive i EUs regelverksprosesser og ivaretar norske interesser.

(Denne siden er sist oppdatert 9. februar 2024)

Regelverket skal blant annet sikre mattrygghet, bærekraftig produksjon og like konkurranseforhold mellom bedrifter i Norge og mellom norske og utenlandske bedrifter. Et oppdatert og tydelig regelverk er et avgjørende rammevilkår for mat- og drikkenæringen.

NHO Mat og Drikke følger regelverksutviklingen i EU tett. Det gir oss bakgrunn for å gi innspill til myndighetene om hvilke posisjoner Norge bør fremme i EU på matområdet. FoodDrinkEurope er vår europeiske paraplyorganisasjon og en viktig samarbeidspartner. I Norge er mat- og drikkenæringen avhengig av god forvaltningspraksis i Mattilsynet. NHO Mat og Drikke har derfor jevnlige møter med ledelsen i Mattilsynet hvor vi fremmer næringens vurderinger og synspunkter.

Kommende høringer:

Endring i matloven (forskriftshjemmel for å fremme helse)
Høringen finner du hos Helse- og omsorgsdepartementet
Har du innspill kan disse sendes til An-Katrin Eikefjord innen 03. april 2024.

  • Er du medlem og har innspill til vår politikk?
  • Da vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til An-Katrin Eikefjord:

Aktuelle saker:

  1. Vil gebyrlegge brudd på uforståelig regelverk

    Helse- og omsorgsdepartementet ønsker å innføre et overtredelsesgebyr for brudd på alkoholreklameloven. -Skal det innføres et gebyr må departementet først gjøre regelverket mer logisk og tilpasset dagens medievirkelighet, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: