Medlemspraten: Storms AS

Portrett av Annette Storm

Annette Storm er administrerende direktør i Storms AS, som ble grunnlagt av hennes tippoldefar i 1897. Foto: Storms AS.

Langs gamle E16 utenfor Sandvika og bortenfor Kirkerudbakken ligger det eneste norskeide aromahuset med produksjon i Norge. – Kommer du innenfor dørene hos oss, vil du kjenne alle de deilige luktene, sier Annette Storm, som er administrerende direktør i Storms AS. Hun er blant annet nysgjerrig på hva statsministeren egentlig tenker om salgsutviklingen i dagligvare og Vinmonopol etter perioden med reiserestriksjoner.

Storms AS er et gammelt selskap med unge holdninger. Det var tippoldefaren til Annette, Alf Storm, som grunnla bedriften i 1897. Han startet opp med brusproduksjon, men gikk raskt over til å satse alt på smakfulle råvarer. Dette ble starten på Storms AS, som fortsatt er i familiens eie.

- Vår jobb er å sette god smak på produkter, sier Annette. God smak kan være så mangt, så på dette området er det stadig mye å utforske, sir hun.

Aromaer finnes i mange produkter som vi kanskje ikke tenker over til daglig; i vann med smak, brus, yoghurt, godteri, supper, ferdigmat, pølser og snacks – ja, til og med i fôr blir det brukt aroma. En aroma kan lages ved å trekke ut smakskomponenter fra for eksempel et bringebær eller ved å trekke ut de samme komponentene som finnes i bringebær fra andre planter. Aromaer kan også fremstilles syntetisk. Kjennetegnet på all aroma, er at det er konsentrert så mange ganger at en svært liten mengde er nok til å gi mye smak.

Barista Gourmet Syrup ® er Storms AS sitt eget varemerke. Det er en serie med smaksatte siruper til bruk i kaffe og andre kalde eller varme drikker. Bestselgeren er Caramel, som vist på bildet, som passer godt i cappuccino eller iskaffe.

- Vi har et eget laboratorium med svært dyktige ingeniører som jobber med å hjelpe kunder til å finne den rette aromaen eller kombinasjonen av smaker og råvarer. Dette er en viktig del av jobben vi gjør, sier Annette. Videre trekker hun frem sukker, frosne bær og grønnsaker, tomatprodukter, juice og konsentrater som viktige produktgrupper for bedriften. Det nyeste de jobber med hos Storms er økologisk tang høstet rett utenfor Bergen og grønnsaksfiber laget av restråstoff etter juiceproduksjon. Begge disse er spennende råvarer vi opplever mye interesse rundt, sier hun.

Kompetanse er viktig

- For å kunne leve opp til vårt mål, som er å være "Best på smak", er vi helt avhengige av kunnskapsrike ansatte som kan faget og jobben. Vi er også avhengig av proffe leverandører som har stabil leveransekvalitet på råvarene vi tar inn. Denne våren har stå-på-vilje og innsats fra alle ansatte vist seg å få en ekstra stor betydning. Det har vært helt avgjørende for at vi har kommet oss trygt gjennom en krevende periode, sier Annette.
Hun forteller at arbeidsstokken har vært delt mellom fysisk tilstedeværelse i produksjonslokalet og på lab, samtidig som det meste av salg og administrasjon har vært på hjemmekontorløsninger. I denne perioden har vi sett at det har blitt gjort en stor innsats fra alle de 17 ansatte i å hjelpe til der det trengs, også utenfor eget ansvarsområde. Det er en fantastisk gjeng som jobber her. Flinke og bra folk. Det er jeg svært takknemlig for, sier Annette.

Det nærmer seg jul…

På spørsmålet om hva som opptar bedriften akkurat nå, er det selvfølgelig pandemi og smittevern som står øverst på listen. -De ansatte skal ha en trygg plass å jobbe. Samtidig starter produksjonen av råvarer til julesesongen. I tillegg til egen produksjon, har vi også leieproduksjon. Her går vi en travel sesong i møte. Det er gjort nøye planlegging. Nå gjenstår bare gjennomføringen. Det gleder vi oss til, sier hun.

Bra jobba!

Annette mener Erna Solberg er et godt forbilde som fremstår som kunnskapsrik, stødig og velinformert. -Statsministeren har gjort en god jobb i en vanskelig periode. Jeg er opptatt av gode driftsvilkår for norske næringsmiddelbedrifter. Hadde jeg fått 15 minutter med statsministeren, ville jeg benyttet anledningen til å snakke om viktigheten av norske produksjonsbedrifter, langsiktige eiere og forutsigbare rammevilkår. Avgiftspolitikken er særlig aktuell for å sikre konkurransedyktig produksjon i Norge. Det er interessant å se på salgsutviklingen i dagligvare og på Vinmonopolet nå som det er restriksjoner på reise. Jeg ville gjerne ha hørt hennes vurdering av dette og om regjeringen ser på mulige tiltak, sier Annette.

Et viktig talerør

Storms AS har vært medlem i NHO siden 1939. – Vi ser NHO Mat og Drikke og NHO som et viktig talerør for hele næringsmiddelsektoren. Vi opplever at medlemmenes synspunkter får større tyngde når de samles i foreningen innen de forskjellige fagområdene, spesielt i forhold til avgifter og skatter. Videre er det et sted vi som en liten bedrift kan søke råd ved behov. NHO Mat og Drikke er blant annet veldig gode på arbeidsgiverspørsmål, avslutter hun.

Besøk:

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: