Medlemspraten: EQU Norway AS

Portrett av Hansen

Ann-Christin Hansen er ernæringsveileder og gründer av EQU Norway AS. Foto: Marius Fiskum.

Er det noe hun virkelig brenner for, så er det folkehelse. Gründeren av EQU Norway, Ann-Christin Hansen, har jobbet med ernæringsveiledning i en årrekke. Det var slik hun fikk ideen om å lage sin egen oppskrift på et sunt og godt brød. Hun har også mye hun gjerne skulle ha pratet med Erna Solberg om.

EQU Norway AS ble stiftet etter at Ann-Christin hadde jobbet med ernæringsveiledning gjennom sitt enkeltpersonsforetak i noen år. I dette arbeidet kom hun i kontakt med mange folk som hadde ulike problemer med helsa. – Mange av dem jeg møtte hadde særlig trøbbel med magen, og de fleste hadde god effekt av å redusere inntaket av stivelse, hvetemelprodukter og raffinert mat. Jeg syntes brødutvalget i butikken, særlig for de personene med påvist Cøliaki, var heller slunkent. De brødene som allerede var der, var dessuten fulle av sukker, sier hun.

EQU Norway AS produserer også sin egen melblanding. Foto: EQU Norway AS.

Det må da være mulig å lage noe bedre enn dette, tenkte den ivrige ernæringsveilederen.

Slik kom EQU-brødet til verden. Ann-Christin gikk i gang med å bake hjemme på sitt eget kjøkken. Det skulle vise seg at det ikke var så enkelt å bake både gluten- og melkefritt samtidig som hun bare hadde rene råvarer i baksten. Men etter en stund fant hun en oppskrift som satt! – Når min kresne lillesøster hadde spist fem brødskiver, vel og merke med Nugatti, så skjønte jeg at jeg hadde knekt koden, smiler hun.

EQU-navnet kommer fra ordet equilibrium, som betyr likevekt og balanse. For Ann-Christin er det viktig å utvikle produkter som har balanse mellom næringsstoffene. Uansett om hun veileder, holder kurs eller foredrag, er det fire elementer hun konsentrerer seg om: Maten, det mentale, aktivitet og helse. – For en sunn helse er avhengig av balanse mellom disse fire, sier hun.

- Per i dag samarbeider jeg med fem bakerier i Norge. Det er viktig for meg med et godt samarbeid, slik at brødene blir tilgjengelig for kundene våre. Bakeriene gjør det de er gode på, nemlig å bake brødene, mens jeg får frigjort tid til å gjøre det jeg er best på; formidle kunnskap og erfaring om mat og helse, sier Ann-Christin.

Vil inn i dagligvaremarkedet

Ann-Christin ønsker å nå ut til flere kunder. Hun har holdt på lenge for å få produktene sine inn i dagligvaremarkedet, men nåløyet er trangt, og som en liten gründer har hun ikke kapital nok for å kjøpe seg hylleplass. – Arbeidet med å få plass i butikkhyllene har ikke blitt noe enklere etter koronapandemien kom, legger hun til. - Men vi gir oss ikke. Akkurat nå jobber vi med å utvikle et nytt produkt sammen med Brisk Bakeri i Ålesund. Det skal produseres for frys. Brisk Bakeri lager også vår EQU melblanding, forteller hun.

Har mye på hjertet

- Altså, 15 minutter med statsministeren er altfor lite. Jeg har veldig mye jeg gjerne ville ha snakket med henne om, sier en engasjert Ann-Christin som virkelig brenner for forbyggende helsearbeid. - Jeg er overbevist om at det er her vi må legge trykket fremover for å gjøre noe med nordmenns økende vekt og livsstilsutfordringer, sier hun.
Ann-Christin er opptatt av at en økende andel av befolkningen som sliter med vekt og sykdom koster samfunnet masse penger. - Sykmeldinger, uføre og sykehusinnleggelser er kostbart. Det må bevilges mer penger til det forebyggende arbeidet som må starte allerede i barnehagen. Samtidig er det mange med høy kompetanse innenfor ernæring som ikke får seg jobb i dagens Norge. Det må det gjøres noe med. Kostrådene som kommer fra myndighetene er en super start, men det er med mat som med klær – en størrelse passer ikke for alle. Prisen på sunn mat må ned. Jeg stiller meg mer enn gjerne opp på statsministerens kontor for å bidra til å gjøre nordmenn og statens pengebruk sunnere, smiler hun.

Trygghet og kunnskap

EQU Norway As har vært medlem i NHO Mat og Drikke og NHO siden 2018. – Hovedgrunnen til at vi er medlem er at det gir en trygghet, i tillegg til kunnskap og viktigheten av å være samlet i en organisasjon, sier Ann-Christin. - På den måten kan vi sammen skape en bra utvikling og tørre å tenke forandring, avslutter hun.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: