Medlemspraten: ONNA

Nærbilde salat

Hos ONNA dyrkes all salat innendørs i kun vann. Foto: ONNA.

De dyrker flere typer salater og urter i høyden. Bøndene i ONNA holder til innendørs der de kun benytter vann som dyrkemedium. Salatene og urtene deres er aldri i kontakt med jord. – Ved å bruke denne dyrkemetoden har vi ikke behov for sprøytemidler, og salatene er spiseklare direkte fra produksjon, sier Cris Ferguson.

ONNA er et fremtidsrettet selskap tuftet på bærekraft, matsikkerhet og innovasjon. – Vi jobber målrettet med å redusere importandelen av frukt og grønt, samtidig som vi ønsker at nordmenn skal få tilgang til en bedre og mer eksotisk salathylle. Lokal mat er viktigere enn noensinne, med tanke på både klima og selvforsyningsgrad i Norge. Derfor er vi stolte av å ha helårsproduksjon i Moss som tilbyr både salat og arbeidsplasser året rundt, sier Cris, som er direktør for salg og marked i ONNA.​

Portrett av Ferguson

Cris Ferguson, direktør salg og marked i ONNA. Foto: ONNA.

Neste steg er å få plass i butikkhyllene

ONNA har fått den nettbaserte dagligvarebutikken Oda som sin første kunde. Via Oda sin løsning leveres ONNAs salater direkte hjem på døren til forbruker. – De første ukene viser allerede gode salgstall, forteller Cris, som også legger til at neste skritt nå er å få plass i de fysiske butikkhyllene. – Jeg gleder meg veldig til å se ONNA i en fysisk butikkhylle, slik at enda flere får tilgang til verdens enkleste salat. Salatene våre er helt spiseklare og med en lang holdbarhet, så dette mener vi både kjøpmenn og forbruker kommer til å digge, smiler hun.

Innovasjon på tross av tøff verdenssituasjon

Hos Onna går det mye tid og energi med for å finne fram nye typer av salat og urter. – Målet vårt er å komme til bords med nye og spennende produkter, og dette arbeidet står høyest i kurs hos oss om dagen, sier Cris. - Samtidig er vi, som alle andre, bekymret for situasjon i verden i dag. Vi håper at vi kan være en del av løsningen på både matsikkerhet og klimasituasjonen, sier hun og legger til at de også har dialog med Moss kommune om hvordan de kan bidra til å få flyktninger i arbeid.

Lokal tilrettelegging og kutt av mva

Dersom Cris hadde fått en prat med statsministeren, ville hun særlig ha hørt med ham hva Norge kan gjøre for å tilrettelegge bedre for flere lokale matprodusenter. – Vi kan levere fantastisk ferskt grønt til befolkningen som er fiks ferdig og lett å spise. Jeg ville også tatt opp forslaget om å kutte mva på frukt og grønt, sier hun.

God støttespiller for start-up-bedrifter

ONNA meldte seg inn i NHO og NHO Mat og Drikke i september 2021. – Hovedgrunnen til at vi valgte å melde oss inn er at NHO Mat og Drikke kjenner vår bransje og politiske miljøer lokalt og nasjonalt. Et medlemskap gir oss i tillegg tilgang på et stort støtteapparat på alle tenkelige områder som en start-up som oss kan trenge, avslutter hun.

Besøk:
Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

  • Hege Guttormsen
  • Senior kommunikasjonsrådgiver

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: