Medlemspraten: Matbørsen

Ansatte i Matbørsen

Administrerende direktør i Matbørsen, Dag Freddy Henriksen, (i midten av bildet), sammen med noen av sine ansatte.

Hos Matbørsen er det først og fremst menneskene som er i fokus. – Mange kaller det inkludering. Vi bruker ikke det begrepet hos oss; vi har bare aldri brydd oss om hvilken bakgrunn eller hudfarge folk har, sier administrerende direktør, Dag Freddy Henriksen.

Matbørsen er i utgangspunktet en gründerbedrift som ble startet opp av Dag Freddys familie i 1994. De ønsket å lage spiseferdig mat til folk i farta. Etter å ha prøvd seg litt frem, fant de ut at det var liv laga for bedriften. Matbørsen forble i familiens eie frem til 2012. Da ble den solgt til Norgesgruppen. – Vi har i dag ca 220 ansatte og omsetter for ca 750 millioner. Vi har et klart mål om å passere milliarden i omsetning innen 2025, sier Dag Freddy.

– Vår produksjon er delt i to hovedlinjer. Den ene delen er dedikert skreddersøm til de ulike kjedene i Norgesgruppen. Vi lager for eksempel mye av den maten som man finner i varmeskapene hos Meny. For å få til dette har vi ansatt dyktige kokker, og det er mye manuell jobbing. Den andre delen av virksomheten er mer automatisert, forteller han.

Bekymret for tilgangen på norske råvarer

Hos Matbørsen lager de produkter av mange ulike typer råvarer. En av råvarene de bruker mest av er kjøtt. – Vi vil gjerne bruke norsk kjøtt. I dagens situasjon opplever vi at det ikke er nok norsk kjøtt tilgjengelig. Det er bekymringsfullt, sier Dag Freddy. – Vi trenger de beste råvarene for å lage smakfulle og tidsriktige produkter, legger han til.

Se videoklippet om Mouayad, båtflyktning fra Syria, som fikk jobb i Matbørsen og et nytt liv i Norge.

Og så var det menneskene. I bedriften til Dag Freddy jobber det personer fra 26 ulike land.– Det er vi stolte av. Vi jobber med mangfold og mennesker. Mennesker er det viktigste stikkordet for oss også for fremtiden, derfor ser vi oss stadig rundt etter nye måter å få tak i dyktige folk på. Nå jobber vi for eksempel med å få på plass et prosjekt der vi ønsker å være bidragsyter på å få innsatte som er i ferd med å avslutte soning ut i arbeidslivet, forteller Dag Freddy. - Vi ser at denne måten å jobbe på også fungerer som en stor motivasjonsfaktor for de vi allerede har ansatt. Det er så lett når man driver bedrift å bli altfor opptatt av bunnlinje og økonomi. Vi må aldri glemme at det først og fremst handler om menneskene, sier den engasjerte bedriftslederen.

Har satt spor

Korona-pandemien har satt sine spor også hos Matbørsen. – Vi er nok ikke de som er hardest rammet, men vi ser at vi har fått et tap i den delen av virksomheten som leverer produkter til "folk i farta" og serveringsbransjen. Vi jobber med å hente dette tilbake, skape spennende nye prosjekter og initiativ. Samtidig har vi økt omsetningen på produkter som går til dagligvare. Likevel er 2020 det første året i Matbørsens levetid der vi ikke når den målsatte veksten, forteller han.

Etterlyser bedre samarbeid mellom skole og næringsliv

Dag Freddy er opptatt av utdanning, og at det er et behov for å gjøre bransjen litt mer "sexy" for å tiltrekke seg god kompetanse. Dette ville han ha tatt opp med statsministeren dersom han fikk en prat med henne. – Jeg ville fortalt statsministeren om min bransje og næring og at det er et enormt behov for fagkompetanse. Det er noe med dagens system som ikke fungerer optimalt. Jeg etterlyser et tettere samarbeid mellom skole og næringsliv, sier han.

Besøk:
Trygghet og samhold

Matbørsen har vært medlem i NHO og NHO Mat og Drikke siden 1998. – For oss handler medlemskapet først og fremst om trygghet og samhold. Vi opplever alltid god service når vi tar kontakt, og har god tilgang til juridisk støtteapparat, både rådgivning og digitale tjenester som Arbinn. Jeg har drevet bedrift i over 30 år, men man blir aldri utlært, og da er det fint å ha NHO som støttespiller, avslutter han.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: