Medlemspraten: Graminor

Portrett av Børresen

Kristin Børresen, daglig leder i Graminor. Foto: Graminor.

Kristin Børresen er daglig leder hos Graminor. En viktig del av Graminors oppgave er å skape samfunnsmessig merverdi i form av økt matproduksjon basert på norske ressurser.

Graminor drives fra Bjørke forsøksgård ved Hamar. Selskapet ble startet opp i 2002, og har i dag ansvar for norsk sortsutvikling av korn, engvekster, potet, frukt og bær. – I tillegg til å utvikle nye plantesorter, produserer vi utgangsmateriale for alt såkorn i Norge. Graminor jobber i skjæringspunktet mellom landbruk og bioteknologi og er en viktig bedrift for norsk matproduksjon, forteller Kristin.

Kornåker

Forsøksruter med ulike kornsorter. Foto: Graminor.

Kompetanse og areal

- I vår virksomhet er vi helt avhengig av folk med den rette kompetansen. I tillegg til menneskene, trenger vi plass i form av jorder der vi kan ha forsøksfelt og produksjon, sier hun.

Venter på våronn

På spørsmålet om hva som opptar bedriften mest om dagen, svarer Kristin at de venter på våronna. – I fjor på disse tider var vi allerede i gang med våronn. I år venter vi fortsatt på at det skal tørke opp godt nok slik at vi kommer oss ut på jordet, sier hun. - Vi kommer jo heller ikke unna at korona-pandemien, som opptar oss alle, også er noe vi tenker mye på, legger hun til.

Relevant kompetanse for samfunnet

Kristin er tydelig på hva hun ville tatt opp med statsministeren dersom hun fikk en prat med henne. – Byråkratiet må forenkles. Det var noe Solberg gikk til valg på, men jeg synes ikke hun har gjort en veldig god jobb der. Jeg mener også at det må bli en mye bedre dialog mellom næringslivet og utdanningsinstitusjonene. Det er  mange ungdommer i dag som jeg frykter tar utdannelser som det ikke er behov for i samfunnet. Det mener jeg rett og slett er sløsing med ressurser. Det må bli bedre samsvar mellom utdanningene og det samfunnet trenger, sier Kristin.

Besøk:
Nettverk og god hjelp

Graminor har vært medlem i NHO og NHO Mat og Drikke siden 2019. – Vi er medlem fordi vi får tilgang til relevante tjenester og kompetanse som vi ikke har innad i bedriften. Det er lett å få tak i folk på regionskontoret til NHO, og vi har fått en god relasjon på kort tid. I tillegg er det flere bedrifter som oss som er medlem. Det skaper et nettverk som er viktig for oss, avslutter Kristin.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: