Medlemspraten: Leiv Vidar

Fabrikkbygget

Per Rasmussen, fabrikksjef hos Leiv Vidar på Hønefoss. Foto: Leiv Vidar.

På 50-tallet så pølsefabrikanten Leiv Vidar dagens lys i en liten slakterforretning i Hønefoss. Mye har skjedd siden den tid; blant annet så er fabrikken flyttet og den har blitt utvidet seks ganger de siste 30 årene, kan fabrikksjef Per Rasmussen fortelle.

Leiv Vidar eies av Scandza, som også eier Finsbråten, Synnøve Finden og Sørlandschips i Norge, i tillegg til andre selskaper i Skandinavia. Leiv Vidar ble startet opp tilbake i 1950 i en liten slakterforretning i Hønefoss. I 1991 ble det bygget en ny fabrikk på et industriområde i tilknytning til Hønefoss, og Leiv Vidar flyttet dit. – Leiv Vidar er en betydelig bedrift på Ringerike og produserer i underkant av 5000 tonn med pølser årlig, forteller Per.

I 2017 ble Leiv Vidar kjøpt opp av Scandza som allerede eide Finsbråten. I 2018 ble Finsbråten sin produksjon flyttet fra Eidsvold til Hønefoss og Leiv Vidars fabrikker, og har blitt produsert her siden.

Raushet, Lidenskap og Rock and roll

I 2020 fylte pølsefabrikken 70 år. Her er det mange tradisjoner og stolte medarbeidere. – Alle ansatte må har en lidenskap for pølser og jobben de gjør daglig. Raushet, lidenskap og rock and roll er verdier vi setter høyt, sier fabrikksjefen.

- Vårt mål er å levere kvalitetsprodukter til sluttforbruker. For å få dette til, er vi avhengig av gode systemer og rutiner på fabrikken, ha dyktige leverandører, oppdaterte maskiner og utstyr og ikke minst: Engasjerte medarbeidere. Dette jobbes det godt med i Scandza. Det er en krevende og meningsfylt oppgave for de som jobber hos Leiv Vidar å levere pølser av den samme gode kvaliteten hver dag hele året, sier Per. Han legger også til at man må ha de beste produktene til den beste prisen dersom man skal klare å overleve i denne bransjen.

Opptatt av lokalsamfunnet, smittevern og produktutvikling

Bedriften har et godt samarbeid med kommunen – både når det gjelder koronapandemien og andre saker som er viktig for dem. Lokalsamfunnet rundt Hønefoss opptar fabrikksjefen særlig. – Gode systemer for smittevern har vært viktig for oss siden dag én av denne pandemien. De ansatte på bedriften har fulgt dette til punkt og prikke, og per dags dato har vi ikke hatt noen tilfeller av smitte på fabrikken. Vi er ekstra stolte av å være en del av forsyningssikkerheten i Norge i disse krevende tider, sier Per.

Produktutvikling er viktig for både Leiv Vidars og Finsbråtens produkter. – Arbeidet med å videreutvikle produktene våre er noe vi bruker mye ressurser på. Produktutvikling er fremtiden, og vi kan ikke ligge på latsiden når det gjelder dette arbeidet, understreker Per.

Konkurranse på like vilkår

Til statsministeren har han ett budskap: - Konkurranse på like vilkår mellom norske leverandører er veldig viktig for å få mer innovasjon, vekst og enda flere matindustriarbeidsplasser. Jeg mener dette gjelder for både kjøtt- og meieribransjen, sier han.

Medlemskapet betyr mye

Leiv Vidar har vært medlem i NHO og NHO Mat og Drikke siden 1961. – Medlemskapet er av stor betydning for oss. Juridisk rådgivning og støtte på lønns- og tariffområdet er grunnleggende viktige ressurser som vi har god nytte av. Etter utbruddet av covid-19 har vi opplevd enda større nytte av NHO. Vi har blant annet benyttet oss av svært gode digitale medlemsmøter, og opplever at NHO og NHO Mat og Drikke, på vegne av oss som medlemsbedrift, har frontet våre behov ved aktiv politisk påvirkning, avslutter han.

Besøk:
Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: