Medlemspraten: Metervare AS

Daglig leder i Metervare som viser frem en pakke leverpostei

Brit Randi Selebø er daglig leder i Metervare. Foto: Metervare

Hos Metervare er de opptatt av å dele kunnskap om pølsemakerfaget videre til nye generasjoner. – Vi er særlig stolte av å være lærebedrift. I dag har vi tre pølsemakerlærlinger. To av disse tar fagbrev i februar. Vi har også to tidligere lærlinger som nå er pølsemakere hos oss, sier daglig leder Brit Selebø.

Metervare AS er et lite pølsemakeri som holder til på Sinsen i Oslo. Her har de som mål å lage verdens beste pølser! – Alle pølsene våre har høyt kjøttinnhold, og er laget med mest mulig norske, lokale, ferske og naturlige ingredienser – det skal smake kjøtt og urter, sier Brit.

Pølser, posteier og andre spennende tilbehørsprodukter er håndlaget og komponert fra bunnen av i deres pølsemakeri. – Selv om vi er en liten bedrift, har vi mye matfaglig kunnskap og stolthet: Fire pølsemakere, to kokker og totalt åtte personer med matfaglig fagbrev, forteller Brit, som også legger til at de satser stort på lærlinger. – Som lærebedrift er vi opptatt av å føre kunnskap om et utdøende yrke og håndverk videre. Det er en enorm stolthet som ligger i det å være pølsemaker, sier hun.

Pølsemakere på jobb hos Metervare AS.

Ester-Marie Kvålshagen, en av de få kvinnelige pølsemaker-lærlingene i Norge. Foto: Metervare

Samarbeid

Metervare selger sine produkter til dagligvaremarkedet og storhusholdning og er opptatt av at forbrukerne skal få en god opplevelse når det velger deres produkter. – Derfor er et godt samarbeid med våre kunder ekstra viktig for oss. Vi må hele tiden sørge for at det er samsvar mellom det vi selger og kostnadene knyttet til produksjon, sier Brit.

Den siste tiden har det blitt ekstra viktig å finne nye muligheter for å få økt salget, slik at de får dekket inn de økte kostnadene. - Vi jobber intenst om dagen for å finne løsninger som ikke gir så høye priser at forbruker slutter å kjøpe våre produkter. Det er nok mange som er i samme situasjon som oss akkurat nå, sier hun.

Ansatte på jobb hos Metervare.

Det er god stemning i produksjonen hos Metervare. Fra venstre: Helge Tungen (kokk), Tobias Reitan (pølsemaker lærling), Adrian Jensen (pølsemaker lærling), Joakim Dalen (Pølsemaker), Jacy Hepkrin (Pølsemaker) og Casper Ottesen(pølsemaker). Foto: Metervare

15 minutter med statsministeren

- Hvis jeg hadde fått en prat med statsministeren, hadde jeg benyttet sjansen til å snakke om viktigheten av norsk mat og drikke. Hvis vi velger bort norsk mat og drikke, vil mange arbeidsplasser stå i fare for å forsvinne. Det må rettes større oppmerksomhet mot selvforsyning, lokalmat og matsikkerhet. Vi ser nå en trend der norske forbrukere utsettes for økte kostnader på mange ulike fronter. For å spare penger blir norsk mat valgt bort fremfor billigere importerte varer, sier Brit.

Føle at man ikke står alene

Metervare har nylig meldt seg inn i NHO Mat og Drikke. – Vi valgte å melde oss inn fordi vårt morselskap Kreativ Catering har vært medlem i flere år og er veldig fornøyde med det. Å ha tilgang til kunnskapsutvikling i form av kurs, seminarer, maler og kontrakter er en trygghet for oss. I tillegg er det godt å vite at man ikke står alene, avslutter Brit.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: