Medlemspraten: Annis Ringebu

Foto: Annis Ringebu.

Danske Anni Byskov, daglig leder hos Annis Ringebu, er utdannet butikkslakter. Hun er også med i driften til både Annis Mathallen og nå nyåpnede Annis Oslobukta.

Anni er født i Danmark. Der var det lite jobber for butikkslaktere, og utferdstrangen og jobbutsikter førte henne til Norge i 1985. - Norgesoppholdet skulle kun vare et par år, men jeg er her ennå, sier Anni og ler.

De første 15 årene i Norge jobbet hun på Leiv Vidar, et springbrett for å starte noe selv.
Ringebu hadde et pølsemakeri og butikk som skulle selges, og Anni slo til og kjøpte det i 2000. Fra den gang har hun bygget opp bedriften stein på stein og fikk etter hvert en forsiktig vekst. I de første årene ble det som ble produsert av varer, solgt i egen butikk i tillegg til en lokal butikk på Venabygdfjellet.

Etter noen år ble plassen litt knapp, og i 2007 fikk Anni kjøpt en naboseksjon. - Da ble pølsemakeriet og butikken bygget om og utvidet. Vi fikk også mer plass til cateringdelen vår, forteller Anni.

Mye har skjedd siden oppstart i 2000, og i 2017 åpnet Annis Mathallen i Oslo, som er i motsetning til Annis Ringebu, kun et utsalg. I 2020 åpnet Annis Oslobukta som er en spesialbutikk med kjøtt, fisk og ost, men hvor det også er en liten restaurant tilknyttet lokalene som benyttes til kursvirksomhet og lukkede selskap.

Opplever voksesmerter

Den største utfordringen bedriften har, som selvfølgelig er veldig positivt, er vekst og for små produksjonslokaler. - Men vi opplever at vi har kommunen på lag, og at de strekker seg langt for at vi skal ha plass nok til å produsere, sier Anni.

Anni forteller at akkurat nå er det full fokus på den nye butikken i Oslobukta og at driften der har kommer godt i gang. Hun håper på at det vil være stor etterspørsel etter kurs, nå som samfunnet åpner opp igjen.

Bedre vilkår for norskprodusert mat

Anni har mye på hjertet dersom hun hadde fått 15 minutter med statsministeren. Pandemien har nok lært oss en del om viktigheten av matproduksjon i eget land. - Jeg ville fortalt at landbruket må gis mye bedre vilkår enn de har i dag og at vi må ha mer fokus på norskprodusert mat, sier Anni. I tillegg er jeg veldig opptatt av fagopplæring, og at ungdommen får interesse for dette. Samt at vi må beholde næringsvirksomhet i distrikts-Norge, sier en meget engasjert Anni.

Annis Ringebu har vært medlem i NHO/NHO Mat og Drikke siden 1988 og en av grunnene til at de meldte seg inn var ønsket om å være en del av stor organisasjon som arbeider for bedriftenes interesser. - I tillegg har NHO Mat og Drikke advokater som kan hjelpe, og dette er inkludert i medlemskapet, avslutter hun.

Besøk:
Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Ine Schøyen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: