Medlemspraten: Synnøve Finden

I ysteriet til Synnøve Finden i Alvdal

Foto: Synnøve Finden.

Da vi tok en prat med fabrikksjef Erik Brekstad hos Synnøve Findens hovedanlegg i Alvdal i Nord-Østerdal tidligere i sommer, kunne han fortelle om en tøff men meningsfylt periode for bedriften.

- Vi hos Synnøve Finden har bidratt inn i arbeidet med å sikre mat til den norske befolkning i perioden med korona-utbrudd og strenge smitteverntiltak. Å være en del av forsyningssikkerheten føles meningsfylt, sier Erik.

Synnøve Finden eies av Scandza, som også eier Leiv Vidar, Finsbråten og Sørlandschips i Norge. I tillegg til hovedanlegget i Alvdal, har Synnøve Finden fabrikker i Namsos, Lier, Hardanger, Tolga og et sentrallager i Vestby.

Fabrikken i Alvdal startet opp i 1996. Den produserer ca. 10500 tonn gulost og brunost i året og har 120 ansatte.

Foto: Synnøve Finden.

Fortsatt preget av korona-krisen

- For at vi skal kunne levere våre produkter, er vi helt avhengige av at melkebøndene har optimale forhold. Uten melk blir det ingen produkter fra oss, sier Erik. I tillegg trenger vi engasjerte medarbeidere som har det gøy på jobb. Derfor har vi hos oss satset på kompetansebygging og bedre kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte i denne perioden, sier fabrikksjefen, som ikke legger skjul på at de fortsatt er preget av koronakrisen. - Vi har fullt fokus på å holde servicegraden oppe og folk friske, sier han.

Godt samarbeid med kommunen

Hos Synnøve Finden skjønte de fort at dersom de skulle få levert det som ble forventet av dem mens de verste smitteverntiltakene var iverksatt, var de helt avhengige av god dialog med kommunen. – Vi var tidlig ute med å etablere et godt samarbeid med kommunen, slik at våre ansatte fikk dekket sitt behov for barnepass, og kunne møte på jobb som normalt, sier Erik. Som en del av forsyningssikkerheten, skal vi til enhver tid sørge for nok matvarer til det norske folk. Det er umulig dersom vi ikke har folk på jobb.

En tydelig beskjed til statsministeren

Erik har en beskjed han gjerne ville ha brakt videre til statsministeren dersom han fikk mulighet. – Gi oss rammebetingelser som gjør det mulig for oss å åpne meieriet vårt på Tolga. Da kan vi være med å bidra til vekst i det norske meierimarkedet. Det er bra både for forbruker og bonden, sier Erik. Det vi trenger er nok melk til riktig pris. Konkurransefremmende tiltak må likestilles faste og flytende meieriprodukter.

Knallgode på arbeidsgiverspørsmål

Synnøve Finden har vært medlem i NHO siden 1997. – Hovedgrunnen til at vi er medlem er at NHO Mat og Drikke er knallgode på arbeidsgiverspørsmål. Under korona-krisen har vi også vært svært fornøyde med den gode hjelpen vi har fått. Så vi er et veldig fornøyd medlem, avslutter Erik.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: