Medlemspraten: Bjertnæs & Hoel

Fire aktive eiere

Fire aktive eiere. Fra venstre: Åsmund Bjertnæs (daglig leder), Lars Helland Bjertnæs (ansvar innovasjon), Øystein Hoel (ansvar agronomi) og Henrik Raastad-Hoel (ansvar Økonomi og salg). Foto: Caroline Roca.

Åsmund Bjertnæs er daglig leder hos Bjertnæs & Hoel. Hadde han fått 15 minutter alene med statsministeren, ville han ha invitert henne med til Geitmyra Matkultursenter. - Skal man skape god matkultur her i landet, må man starte i barnehagen og skolen, sier han og berømmer arbeidet som gjøres hos Geitmyra.

På vei mot Nøtterøy i Vestfold og Telemark fylke ligger grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel. For 12 år siden slo de to familiene Bjertnæs og Hoel seg sammen. Da hadde de drevet hver for seg i tre generasjoner allerede. - Her produseres det grønnsaker med hovedvekt på poteter, kan Åsmund fortelle. De to familiene har alltid hatt en forkjærlighet for mat, planter og dyrking.

I sesong er det 70 medarbeidere fra fem forskjellige land som jobber i produksjonen. - Det er morsomt og inspirerende å jobbe i et slikt internasjonalt miljø, sier Åsmund, som også legger til at det i år har vært litt ekstra spennende med tanke på innreisetillatelse for flere av hans ansatte. - Vi foretrekker å ha forutsigbare politiske rammebetingelser. Da pandemien slo inn i mars, ble jo forutsetningene våre endret over natten, sier han og er glad for at deres faste medarbeidere fra Vietnam og Polen fikk reise inn i landet.

For øyeblikket jobbes det med å avslutte utendørssesongen hos grønnsaksprodusenten. Så skal årets sesong evalueres og nestes sesong planlegges. - Vi har nettopp fått oppført et nytt bygg. Vi jobber fortsatt med å optimalisere driften i det nye pakkeriet, sier han.

Langsiktige holdninger

Landbruk og matproduksjon er en langsiktig næring. Åsmund har troa på langsiktige holdninger innenfor landbrukspolitikken. - Norge trenger sterke kompetansemiljøer i våre fag, slik at man kan jobbe systematisk med utvikling innenfor klima, miljø og agronomi. For å kunne levere kvalitet over tid må utdannings- og forskningsinstitusjonene våre styrkes, sier han.

Ros til Geitmyra Matkultursenter

- Statsministeren ville jeg utvilsomt ha invitert med til Geitmyra Matkultursenter, for de er så flinke til å undervise barn om mat og matglede, sier Åsmund. - Jeg tror på den pedagogiske og praktiske måten å formidle kunnskap på, slik de gjør det hos Geitmyra. Her har den offentlige skolen mye å lære, mener han. Skal man skape god matkultur i vårt samfunn må man begynne allerede i barnehage og på skolen, sier han entusiastisk.

Flere gode grunner til medlemskap

Bjertnæs & Hoel meldte seg inn i NHO Mat og Drikke og NHO i mars 2020. - Først og fremst meldte vi oss inn for å få tilgang på kompetanse innenfor forhold som angår arbeidsgiver, sier Åsmund. -Samtidig mener vi det er viktig å støtte opp om det politiske arbeidet NHO gjør. Vi får også en mulighet til å treffe andre bedrifter, og det er en fin måte å drive fagutveksling på, avslutter han.

Medlemspraten

I NHO Mat og Drikkes serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: