NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

23 resultater

Type artikkel
Velg område
23 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Helse og kosthold

    Mer om merkeordninger for fullkorn og arbeid i de nordiske landene

    Det finnes i dag en etablert merkeordning i Norge for andel fullkorn i brød og brødvarer gjennom Brødskala'n. Dette merket ble lansert i 2006 og er utarbeidet i samråd med Helsedirektoratet, Mattilsynet og Forbrukerrådet.

  2. Nyhet, Helse og kosthold, Bærekraft og klima, Handel

    God sommer! Vi sees i Arendal

    I år er NHO Mat og Drikke involvert i flere arrangementer under Arendalsuka. Du møter oss på ulike arenaer fra mandag 12. - torsdag 14. august.

  3. Nyhet, Helse og kosthold Samarbeid for å nå bærekraftsmålene

    Mills har kuttet saltinnholdet i produktene sine

    Mills har kuttet saltinnholdet med 25 prosent på 15 år skriver Dagsavisen 16. april. Mills er en del av Saltpartnerskapet sammen med flere medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke som har forpliktet seg til å bidra med saltreduksjon i sine produkter. Les saken i Dagsavisen her.

  4. Nyhet, Helse og kosthold

    Hilser samarbeidsinvitasjon velkommen

    Regjeringen varsler i folkehelsemeldingen at den vil videreutvikle samarbeidet med næringslivet på ulike områder. NHO Mat og Drikke hilser invitasjonen velkommen.

  5. Nyhet, Helse og kosthold

    Intensjonsavtale - Nå også i Danmark

    Etter modell fra den norske intensjonsavtalen for bedre kosthold, etablerer nå myndighetene og mat- og drikkenæringen i Danmark et samarbeid som skal gjøre det enklere for danske forbrukere å ta sunne matvalg.

  6. Medlemscase, Helse og kosthold

    Mindre fett og salt i hvert flak

    Denne uken har det vært den internasjonale Salt Awareness Week. Gjennom intensjonsavtale og saltpartnerskapet jobber flere av medlemmene i NHO Mat og Drikke blant annet med å redusere saltinnholdet i sine produkter. Maarud er en av bedriftene som arbeider hardt for å sørge for stadig bedre helseprofil på snacksen.

  7. Nyhet, Helse og kosthold

    Ny motivasjon for et sunnere kosthold

    Mange ønsker å ta grep for å ta vare på helsen, men det å endre vaner er ikke så lett. Nå kan du få daglige heiarop for å nå dine mål.

  8. Nyhet, Helse og kosthold

    Mal for bruk av ernæringskrav og -kriterier ved anbud/innkjøp av matvarer, drikke og måltider i offentlig sektor

    NHO Mat og Drikke er i utgangspunktet positive til at det offentlige bruker sin innkjøpsmakt til å fremme et kosthold som kan gi god helse og trivsel og reduserte sosiale helseforskjeller, men i den formen utkastet til mal har nå, kan vi likevel ikke støtte malen for bruk av ernæringskrav og -kriterier ved anbud og innkjøp.

  9. Nyhet, Helse og kosthold

    Utviklingen i norsk kosthold 2017

    Helsedirektoratet legger årlig frem tall for norsk matforsyning. Statistikken for 2017 ble lagt frem den 27. november 2018, viser positive trekk i tråd med målene for flere innsatsområder i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som ble inngått i desember 2016.

  10. Nyhet, Helse og kosthold

    «Dårlig fordøyelse er roten til alt vondt»

    Ordene stammer fra legekunstens far – Hippocrates, og er ifølge Karsten Kristiansen, professor ved Universitetet i København og Institute of Metagenomics i Shenzhen Kina, helt på linje med dagens oppfatning. Nasjonal Teknologiplattform (NTP) har arrangert fagdag om tarmhelse.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: