NHO Mat og Drikke

Innhold

Enighet på overenskomst 134 - Kjøttindustrien

Nyhet, Tariff

Publisert

Penger. Foto.

Foto: Øivind Haug

Etter to døgns mekling ble det natt til 7. oktober enighet om lønnsoppgjøret for kjøttindustrien mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke. – Etter en vanskelig mekling er vi fornøyd med å ha kommet til enighet, sier administrerende direktør, Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

(Sist oppdatert 7. oktober 2020 kl 01:00)

Meklingen startet hos Riksmekleren mandag 5. oktober, og det var fare for streik i 16 bedrifter med nærmere 1 400 arbeidstakere. – Dette er en krevende tid for norsk økonomi, og også for mange av medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke. Derfor var det også viktig å lande dette oppgjøret innenfor akseptable rammer som sikrer bedriftenes økonomi og dermed også arbeidsplassene, sier Brubakk. Meklingen har også gitt viktige prinsipielle avklaringer for bedriftene.

Partene ble i meklingen blant annet enige om følgende: 
  • Det gis et generelt tillegg på kr. 0,50 til alle med virkning fra 1. mai Det generelle tillegget legges ikke på minstelønnssatsen.
  • Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30 pr. time fra 1. mai. Dersom partene lokalt er enige, kan en senere dato enn 1. mai benyttes.

 Smitteutbruddet har gitt ulike markedsmessige konsekvenser for norske mat- og drikkeprodusenter. Kostnaden for dette oppgjøret vil avhenge av hvordan bedriftene håndterer den lokale lønnsdannelsen og virkningsdatoen for den automatiske minstelønnsreguleringen i avtaleområdet.

Møtebok og protokoll

Meklingsresultatet går til uravstemning med svarfrist 13. november. Lokale forhandlinger kan ikke starte før vedtaket fra uravstemningen foreligger.

Har du spørsmål knyttet til meklingen på denne overenskomsten, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon: 23 08 86 99 eller vår døgnbemannede pressevakt: 900 98 642. 

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2020 består av:

Jan W. Iversen, Nortura SA

Fred Bakkejord, Nortura SA

Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS

Bernt Hilstad, Grilstad AS

Jørn Reinhardsen, Furuseth AS

Nina Westgaard, Finsbråten AS / Leiv Vidar AS 

Ved spørsmål ta kontakt med tariffavtaleansvarlig:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: