Enighet på overenskomst 134 - Kjøttindustrien

Nyhet, Tariff

Publisert

Penger. Foto.

Foto: Øivind Haug

13. november 2020 mottok NHO Mat og Drikke beskjed fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund om at forhandlingsresultatet på overenskomst 134 - Kjøttindustrien er vedtatt etter uravstemning.

Dette betyr at utbetalinger som følger av enighetsprotokollen kan finne sted, og at bedriftene kan starte de lokale forhandlingene.

Les mer om lokale lønnsforhandlinger på Arbinn

Partene ble etter meklingen blant annet enige om følgende: 
  • Det gis et generelt tillegg på kr. 0,50 til alle med virkning fra 1. mai Det generelle tillegget legges ikke på minstelønnssatsen.
  • Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30 pr. time fra 1. mai. Dersom partene lokalt er enige, kan en senere dato enn 1. mai benyttes.

 Smitteutbruddet har gitt ulike markedsmessige konsekvenser for norske mat- og drikkeprodusenter. Kostnaden for dette oppgjøret vil avhenge av hvordan bedriftene håndterer den lokale lønnsdannelsen og virkningsdatoen for den automatiske minstelønnsreguleringen i avtaleområdet.

Møtebok og protokoll

Har du spørsmål knyttet til denne overenskomsten, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon: 23 08 86 99 eller vår døgnbemannede pressevakt: 900 98 642. 

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2020 består av:

Jan W. Iversen, Nortura SA

Fred Bakkejord, Nortura SA

Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS

Bernt Hilstad, Grilstad AS

Jørn Reinhardsen, Furuseth AS

Nina Westgaard, Finsbråten AS / Leiv Vidar AS 

Ved spørsmål ta kontakt med tariffavtaleansvarlig:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: