Artikkelarkiv

Vis filtrering

12 resultater

Type artikkel
Velg område
12 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fordoblet tobakksalg på grensen

  - Det burde bekymre norske myndigheter at Statistisk sentralbyrås siste grensehandelsstatistikk viser at salget av tobakk og sigaretter har fordoblet seg sammenlignet med 1. kvartal 2023.

 2. Grensehandel: - Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning

  Nordmenn grensehandlet for 1,9 milliarder kroner i 1. kvartal 2023 – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling med høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 3. Grensehandelen øker - somling koster arbeidsplasser

  Nye tall fra SSB viser at grensehandelen fortsetter å stige jevnt og trutt mot nivåene fra før pandemien. Samtidig er det lite som tyder på at regjeringen vil klare å oppfylle ambisjonene om å redusere grensehandelen fra Hurdalserklæringen. – Arbeidet går altfor sakte, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 4. Tilbake til normalen

  Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at grensehandelen nå er tilbake på nivåene fra før pandemien. I andre kvartal 2022 reiste nordmenn på nesten 2,3 millioner dagsturer, og grensehandlet for 3,6 milliarder kroner.

 5. Grensehandel – hva nå?

  -Vi kan ikke stanse strømmen av grensehandlere fra Norge til Sverige, men det er mulig å redusere den, sa Frode Steen, professor ved Norges Handelshøyskole, på et seminar om grensehandel i regi av NNN og NHO Mat og Drikke.

 6. Ny og forbedret grensehandelsstatistikk

  I 2022 vil Statistisk sentralbyrå (SSB) utgi en ny og forbedret grensehandelsstatistikk. NHO Mat og Drikke mener dette vil gi et bredere faglig grunnlag i arbeidet med å lage tiltak som kan motvirke grensehandelen.

 7. Grensehandelsbarometer endelig på vei

  Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) har inngått en femårig avtale med Statistisk sentralbyrå (SSB) om å utvikle en ny og forbedret grenshandelsstaistikk. -Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å redusere grensehandelen. Politikken må bygges på best mulig kunnskap og analyser bygget på fakta, ikke antagelser, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: