Artikkelarkiv

Vis filtrering

15 resultater

Type artikkel
Velg område
15 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En krevende streik for mat- og drikkeindustrien er over

  Riksmekler meldte torsdag 20. april at NHO og LO er blitt enige og at streiken i mellomoppgjøret 2023 med det er over. Også YS ble enige med NHO. – Vi er tilfredse med at streiken med LO er over, men de fire dagene streiken varte har vært en belastning for de berørte mat- og drikkebedriftene, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 2. NHOs posisjon i lønnsoppgjøret

  NHOs representantskap har 9. mars 2023 vedtatt forhandlingsposisjonen for årets lønnsoppgjør. Bedriftenes lønnsevne må ligge til grunn for oppgjøret. For NHO er det viktig at oppgjøret bidrar til å sikre arbeidsplasser og ivareta bedriftenes konkurransekraft.

 3. Lokale forhandlinger - vi ønsker å høre fra deg

  Lokale forhandlinger er en viktig del av de samlede årlige lønnsforhandlingene. For å kunne få en forståelse av hva det totale tariffoppgjøret lander på, sender NHO Mat og Drikke i disse dager ut en henvendelse om innrapportering til alle tariffbundne bedrifter.

 4. Lønnsstatistikk NHO

  Funksjonærstatistikken for 2021 viser en gjennomsnittlig lønnsvekst for samtlige funksjonærer på 4,2 prosent fra 1. oktober 2020 til 1. oktober 2021, tilsvarende tall for fjoråret var 2,1 prosent.

 5. Trekk i fagforeningskontingent

  I Hovedavtalen § 11-3 er det, for tariffbundne bedrifter, nedfelt en bestemmelse som gir tillitsvalgte eller arbeidstakernes forbund en anledning til å kreve at bedriften sørger for trekket av fagforeningskontingen.

 6. Lønnsoppgjøret 2022: Brudd i frontfagsforhandlingene

  Det er brudd i forhandlingene for frontfagsoppgjøret. Det var Fellesforbundet som begjærte forhandlingene mellom partene for avsluttet tirsdag 15. mars. Dermed er det klart at Fellesforbundet og Norsk Industri må ha hjelp fra Riksmekleren for å komme videre.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: