NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

374 resultater

Type artikkel
Velg område
374 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Nytt utvalg skal øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen

    Rekrutteringen til matfagene og måltidsbransjen har lenge vært kritisk lav. Det mangler både kokker til måltidsbransjen og fagarbeidere til mat- og drikkeindustrien. Nå har et regjeringsoppnevnt utvalg fått i oppgave å finne ut hvorfor.

  2. Nyhet, Skatt og avgift grensehandel

    - Avgiftspolitikken sender forbrukerne til Sverige

    Ferske tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 15,6 milliarder kroner i 2019. Samtidig melder 49 prosent av mat- og drikkebedriftene at de forventer å miste markedsandeler til grensehandelen de neste to årene. – Den omfattende grensehandelen viser at det rekordhøye norske avgiftsnivået sender forbrukerne til Sverige. Det bør lyse røde varsellamper hos regjeringen, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

  3. Nyhet, Arbeidsliv

    Koronaviruset: Råd til bedrifter

    NHO anbefaler bedriftene til enhver tid å forholde seg til de rådene som helsemyndighetene gir.

  4. Nyhet, Bærekraft og klima

    Felles innsats mot matsvinn

    Vi kaster fem tonn spiselig mat hvert 10. minutt i Norge, og det ønsket Findus å sette fokus på. Sammen med Matvett ble det gjennomført to ulike arrangementer i 2018 og 2019, forsterket av PR og digitale kampanjer, for å synliggjøre mengden matsvinn og komme med enkle tips til hvordan vi kan kaste mindre. Målet var å invitere til samarbeid på tvers av bransjer for å styrke felles innsats mot matsvinn.

  5. Nyhet, IA ia-bransjeprogram

    Samler seg mot sykefravær

    De går sammen for å holde kollegene friske. Det nye IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien har dratt i gang arbeidet for å få ned sykefraværet.

  6. Nyhet, Tariff

    Lønnsvekst som ventet i industrien

    – TBU-tallene viser at NHO også i fjor ga et troverdig anslag på lønnsveksten i frontfaget. De ulike indikatorene for konkurranseevnen spriker noe, og lønnsandelen i industrien er høy, sier sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum.

  7. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Raskere melk fra meieri til butikk gir mindre matsvinn

    Det er ressurskrevende å produsere melk og derfor ikke bærekraftig at den går til spille på grunn av dato. Gjennom endringer i verdikjeden har TINE lykkes med å forlenge holdbarheten på melken og ser allerede at svinnet har gått ned.

  8. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Bekymret for rekrutteringen til arbeidslivet

    Dersom virksomhetene ikke får tilgang på den arbeidskraften og kompetansen de trenger, vil det kunne gå ut over måten oppgaver løses på, og dermed svekke verdiskaping og utviklingen av viktige velferdstjenester. Dette er en av hovedkonklusjonene i Kompetansebehovsutvalgets tredje og siste rapport.

  9. Nyhet VBF

    Beskyttelsen av de geografiske betegnelsene for "norsk akevitt" og "norsk vodka" viderføres i EØS

    De norske geografiske betegnelsene for "norsk vodka" og "norsk akevitt" har fått fornyet beskyttelse. VBF har over lang tid hatt et samarbeid med Mattilsynet og Landbruks- og matdepartementet for å oppnå dette.

  10. Nyhet, Handel

    Har fått fornyet geografisk opprinnelsesbeskyttelse av EU

    Brennevinsproduktene «Norsk Akevitt» og «Norsk Vodka» fikk 6. februar 2020 fornyet sin geografiske opprinnelsesbeskyttelse av EU.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: