NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

34 resultater

Type artikkel
Velg område
34 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima

    Konferanse om matsvinn og signering av tilslutningserklæringer

    På Foodscape 10. - 11. oktober arrangerer Klima- og miljødepartementet i samarbeid med Matvett en konferanse for å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen om redusert matsvinn. Kan dette være noe å bli med på for din bedrift?

  2. Bærekraft og klima

    Tar bort plasten fra sixpacken

    Slutt på å pakke ølboksene i plast. Norge med Ringnes er først ut i en Carlsberg-plan som skal spare miljøet for 170 tonn plast i året.

  3. Nyhet, Bærekraft og klima

    Plastforsøpling skaper engasjement

    - Vi har fått mange og gode innspill fra medlemsbedrifter i forbindelse med vårt høringssvar til nytt direktiv for engangsartikler i plast, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Det er helt nødvendig å forebygge og redusere forsøpling i naturen med engangsartikler i plast.

  4. Nyhet, Bærekraft og klima, Handel

    Møt oss på Arendalsuka

    Du møter oss på Arendalsuka 14. og 15. august. Vi arrangerer to politiske debatter. En om grensehandel og en om plast. I tillegg deltar vi i GMO-debatt. Håper vi sees der!

  5. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnavtalen er en suksess

    Det har nå gått ett år siden den ambisiøse bransjeavtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 ble undertegnet. Det totale matsvinnet i Norge er redusert med 14 prosent fra 2010 til 2016. Hvis denne utviklingen fortsetter, er målet for 2030 innen rekkevidde.

  6. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Bedriftene slutter opp om arbeidet

    I annen signeringsrunde har 17 nye bedrifter nå tilsluttet seg bransjeavtalen for å bidra til at Norge halverer sitt matsvinn innen 2030.

  7. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Flytter kje på hotell

    Geiter skal produsere melk til ost – kjeene var et biprodukt som ble til overs. Nå setter Mydland dem i stedet på kjehotell, fôrer dem med bærekraftig fôr og bruker dem til kjøttprodukter i gourmetklassen.

  8. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Samarbeid fremfor matkastelov

    Vi er alle enige om målet: Vi skal ikke lenger kaste mat i Norge. Men en matkastelov er ikke en effektiv løsning for å få bukt med matsvinnet.

  9. Nyhet, Bærekraft og klima

    Lager nye miljøkriterier for anskaffelser av mat og drikke

    Difi ønsker å samarbeide med innkjøpere, leverandører og fagmiljøer for å utvikle nye kriterier relatert til klima, miljø og samfunnsansvar for offentlige innkjøp av mat, drikke og cateringtjenester.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Tjener bedre på å tenke på miljøet

    Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: