Artikkelarkiv

Vis filtrering

52 resultater

Type artikkel
Velg område
52 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Matsvinnåret 2021

  For første gang er omfanget og mengden matsvinn kartlagt i alle sektorer i verdikjeden for mat. I Norge ble det kastet omtrent 85 kilo spiselig mat per innbygger i 2020. Det er en total reduksjon på ti prosent fra 2015.

 2. Matsvinnåret 2020

  Totalt kuttet mat- og serveringsnæringen matsvinnet med 10 600 000 kilo i 2020, dobbelt så mye som lovet. I årets nyttårsforsett skal det kuttes enda mer: 5 500 000 kilo!

 3. Statsbudsjettet 2021: CO2-avgift på forbrenning av avfall

  I forslaget til statsbudsjett for 2021 foreslås det en avgiftssats på 149 kroner per tonn CO2 ved forbrenning på avfallsanlegg som ikke er kvotepliktige. Regjeringen legger til grunn at forbrenningsanleggene vil enten måtte velte merkostnaden fra avgiften over på de som leverer inn avfallet, eller bære kostnaden selv.

 4. EUs Farm-to-Fork-strategi er lagt frem

  Farm to Fork-strategien er en sentral del av EUs Green Deal. EUs arbeid med bærekraftige verdikjeder for mat, og den debatten som vil følge i årene som kommer, vil ha stor betydning også for norsk mat- og drikkeproduksjon og norske myndigheters egne målsetninger for FNs bærekraftsmål.

 5. Høringsinnspill til Klimakur 2030 innsendt

  NHO Mat og Drikke har levert sitt høringssvar til Klimakur 2030. – De faglige grunnlagene som presenteres i rapporten gir etter NHO Mat og Drikkes mening ikke et faglig eller politisk grunnlag for å iverksette tiltakene som er kartlagt i Klimakur 2030 for jordbrukssektoren, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: