NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

32 resultater

Type artikkel
Velg område
32 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima, Handel

    Møt oss på Arendalsuka i august

    Du møter oss på Arendalsuka 14. og 15. august. Vi arrangerer to politiske debatter. En om grensehandel og en om plast. I tillegg deltar vi i GMO-debatt. Håper vi sees der!

  2. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnavtalen er en suksess

    Det har nå gått ett år siden den ambisiøse bransjeavtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 ble undertegnet. Det totale matsvinnet i Norge er redusert med 14 prosent fra 2010 til 2016. Hvis denne utviklingen fortsetter, er målet for 2030 innen rekkevidde.

  3. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Bedriftene slutter opp om arbeidet

    I annen signeringsrunde har 17 nye bedrifter nå tilsluttet seg bransjeavtalen for å bidra til at Norge halverer sitt matsvinn innen 2030.

  4. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Flytter kje på hotell

    Geiter skal produsere melk til ost – kjeene var et biprodukt som ble til overs. Nå setter Mydland dem i stedet på kjehotell, fôrer dem med bærekraftig fôr og bruker dem til kjøttprodukter i gourmetklassen.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Samarbeid fremfor matkastelov

    Vi er alle enige om målet: Vi skal ikke lenger kaste mat i Norge. Men en matkastelov er ikke en effektiv løsning for å få bukt med matsvinnet.

  6. Nyhet, Bærekraft og klima

    Lager nye miljøkriterier for anskaffelser av mat og drikke

    Difi ønsker å samarbeide med innkjøpere, leverandører og fagmiljøer for å utvikle nye kriterier relatert til klima, miljø og samfunnsansvar for offentlige innkjøp av mat, drikke og cateringtjenester.

  7. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Tjener bedre på å tenke på miljøet

    Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.

  8. Nyhet, Bærekraft og klima

    Arbeidslivets klimauke

    Bærekraft og klima er viktige satsingsområder for medlemmer i NHO Mat og Drikke. Her har vi samlet noen suksesshistorier i anledning arbeidslivets klimauke 15. - 21. januar 2018.

  9. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Hjelper alle å kaste mindre mat

    De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima

    Melk og drivstoff fra samme ku

    Det er ikke langt fra matkilde til energikilde. Når gass fra kumøkk driver melkebilene til Tine, er det et av mange skritt på målet om å bli mest klimavennlig i Europa.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: