NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

36 resultater

Type artikkel
Velg område
36 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima

    Innspill til Difi angående krav og kriterier for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke

    NHO Mat og Drikke kan i den formen de nå foreligger, ikke støtte kravene og kriteriene for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke før det foretas nødvendige endringer i disse. Våre viktigste merknader til høringsutkastet finner du her.

  2. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnet fortsetter å gå ned og klimafotavtrykket reduseres tilsvarende

    Ferske resultater fra kartleggingsarbeidet viser at mengde matsvinn i store deler av matbransjen er redusert med 13 prosent fra 2015-2017. For første gang reduseres klimafotavtrykket og det økonomiske tapet i takt med matsvinnet, med henholdsvis 10 og 8 prosent.

  3. Nyhet, Bærekraft og klima, Forskning og utvikling

    Norge med utmerkelse for beste presentasjon i skogkonkurranse i Russland

    Sander Huslende Alfredsen (19 år) representerer Norge under den 15. internasjonale skogkonkurransen for ungdom i Moskva. Det var 31 deltagere fra 21 land. Sander vant prisen for beste presentasjon og kom på fjerdeplass med oppgaven han skrev.

  4. Bærekraft og klima

    Tar bort plasten fra sixpacken

    Slutt på å pakke ølboksene i plast. Norge med Ringnes er først ut i en Carlsberg-plan som skal spare miljøet for 170 tonn plast i året.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima

    Plastforsøpling skaper engasjement

    - Vi har fått mange og gode innspill fra medlemsbedrifter i forbindelse med vårt høringssvar til nytt direktiv for engangsartikler i plast, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Det er helt nødvendig å forebygge og redusere forsøpling i naturen med engangsartikler i plast.

  6. Nyhet, Bærekraft og klima, Handel

    Møt oss på Arendalsuka

    Du møter oss på Arendalsuka 14. og 15. august. Vi arrangerer to politiske debatter. En om grensehandel og en om plast. I tillegg deltar vi i GMO-debatt. Håper vi sees der!

  7. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnavtalen er en suksess

    Det har nå gått ett år siden den ambisiøse bransjeavtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 ble undertegnet. Det totale matsvinnet i Norge er redusert med 14 prosent fra 2010 til 2016. Hvis denne utviklingen fortsetter, er målet for 2030 innen rekkevidde.

  8. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Bedriftene slutter opp om arbeidet

    I annen signeringsrunde har 17 nye bedrifter nå tilsluttet seg bransjeavtalen for å bidra til at Norge halverer sitt matsvinn innen 2030.

  9. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Flytter kje på hotell

    Geiter skal produsere melk til ost – kjeene var et biprodukt som ble til overs. Nå setter Mydland dem i stedet på kjehotell, fôrer dem med bærekraftig fôr og bruker dem til kjøttprodukter i gourmetklassen.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Samarbeid fremfor matkastelov

    Vi er alle enige om målet: Vi skal ikke lenger kaste mat i Norge. Men en matkastelov er ikke en effektiv løsning for å få bukt med matsvinnet.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: