Stor interesse for samarbeid om bærekraftmerking
Bli med i arbeidsgruppen som skal komme med innspill til hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør se ut
52 resultater
Bli med i arbeidsgruppen som skal komme med innspill til hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør se ut
Sammen med Forum for Norsk Grønt har Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop forpliktet seg til å nå målet med en økning av norskandelen i frukt og grønt på 50 prosent fram mot 2035.
For første gang er omfanget og mengden matsvinn kartlagt i alle sektorer i verdikjeden for mat. I Norge ble det kastet omtrent 85 kilo spiselig mat per innbygger i 2020. Det er en total reduksjon på ti prosent fra 2015.
Siden 2015 er matsvinnet redusert med nesten ti prosent i Norge.
Totalt kuttet mat- og serveringsnæringen matsvinnet med 10 600 000 kilo i 2020, dobbelt så mye som lovet. I årets nyttårsforsett skal det kuttes enda mer: 5 500 000 kilo!
- Regjeringen har en fornuftig tilnærming for å løse klimautfordringene. Tiltak må virke sammen på tvers av sektorer og gjennom et godt samarbeid mellom offentlige og private aktører, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
Vet du om bedrifter som fortjener anerkjennelse for sine klimavennlige løsninger? Send oss ditt forslag nå.
I forslaget til statsbudsjett for 2021 foreslås det en avgiftssats på 149 kroner per tonn CO2 ved forbrenning på avfallsanlegg som ikke er kvotepliktige. Regjeringen legger til grunn at forbrenningsanleggene vil enten måtte velte merkostnaden fra avgiften over på de som leverer inn avfallet, eller bære kostnaden selv.
Farm to Fork-strategien er en sentral del av EUs Green Deal. EUs arbeid med bærekraftige verdikjeder for mat, og den debatten som vil følge i årene som kommer, vil ha stor betydning også for norsk mat- og drikkeproduksjon og norske myndigheters egne målsetninger for FNs bærekraftsmål.
NHO Mat og Drikke har levert sitt høringssvar til Klimakur 2030. – De faglige grunnlagene som presenteres i rapporten gir etter NHO Mat og Drikkes mening ikke et faglig eller politisk grunnlag for å iverksette tiltakene som er kartlagt i Klimakur 2030 for jordbrukssektoren, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.