NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

38 resultater

Type artikkel
Velg område
38 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima Reduksjon av klimautslipp, Samarbeid for å nå bærekraftsmålene

    Klimaavtale mellom jordbruket og regjeringen

    Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag inngått en intensjonsavtale om reduksjon i utslipp av klimagasser og økt opptak av karbon i jordbruket.

  2. Nyhet, Bærekraft og klima Samarbeid for å nå bærekraftsmålene, Ansvarlig forbruk og produksjon, Sirkulærøkonomi

    Arbeidsgruppe for engangsartikler i plast

    Klima- og miljødepartementet har nedsatt en arbeidsgruppe for engangsartikler i plast. NHO Mat og Drikke er representert i arbeidsgruppen som skal innhente kunnskap og gi anbefaling om tiltak som kan inngå i et forpliktende samarbeid mellom næringsliv og myndigheter.

  3. Nyhet, Helse og kosthold, Bærekraft og klima, Handel

    God sommer! Vi sees i Arendal

    I år er NHO Mat og Drikke involvert i flere arrangementer under Arendalsuka. Du møter oss på ulike arenaer fra mandag 12. - torsdag 14. august.

  4. Nyhet, Bærekraft og klima

    Undersøkelse om tempoet i det grønne skiftet

    Konsulentselskapet EY jobber denne våren med et større prosjekt på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet der de skal måle tempoet i det grønne skiftet i Norge, og trenger innspill fra mat- og drikkenæringen.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima Sirkulærøkonomi, Samarbeid for å nå bærekraftsmålene, Ansvarlig forbruk og produksjon

    Foreslår samarbeid om plast

    Klima- og miljøminister Ola Elvestuen ønsker å inngå et mer forpliktende samarbeid med næringslivet om å redusere bruken av enkelte engangsartikler i plast.

  6. Nyhet, Bærekraft og klima Bioøkonomi, Ansvarlig forbruk og produksjon

    - Vi ønsker å være en del av norsk proteinindustri

    Denofa AS, som er en ledende importør og foredler av bærekraftig og ikke-GMO soya til dyrefôr i Norge, er blitt partner i Foods of Norway.

  7. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Slik var matsvinnåret 2018

    2018 har vært et innholdsrikt år for alle som jobber med matsvinn. Sammen med aktørene i bransjen og myndighetene har vi nådd viktige milepæler. Nedenfor følger en oppsummering av noen av de viktigste sakene i året som har gått.

  8. Nyhet, Bærekraft og klima Sirkulærøkonomi, Ansvarlig forbruk og produksjon

    Arbeid for sirkulær bruk av plastemballasje

    Onsdag 18. desember 2018 arrangerte Emballasjeforeningen en workshop om sirkulær bruk av plastemballasje på Næringslivets hus i Oslo. Dette er den første workshopen i et prosjekt som skal munne ut i et veikart for design, bruk og resirkulering av plastemballasje i et lukket kretsløp.

  9. Nyhet, Bærekraft og klima

    Innspill til Difi angående krav og kriterier for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke

    NHO Mat og Drikke kan i den formen de nå foreligger, ikke støtte kravene og kriteriene for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke før det foretas nødvendige endringer i disse. Våre viktigste merknader til høringsutkastet finner du her.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnet fortsetter å gå ned og klimafotavtrykket reduseres tilsvarende

    Ferske resultater fra kartleggingsarbeidet viser at mengde matsvinn i store deler av matbransjen er redusert med 13 prosent fra 2015-2017. For første gang reduseres klimafotavtrykket og det økonomiske tapet i takt med matsvinnet, med henholdsvis 10 og 8 prosent.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: