NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

50 resultater

Type artikkel
Velg område
50 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima

    EUs Farm-to-Fork-strategi er lagt frem

    Farm to Fork-strategien er en sentral del av EUs Green Deal. EUs arbeid med bærekraftige verdikjeder for mat, og den debatten som vil følge i årene som kommer, vil ha stor betydning også for norsk mat- og drikkeproduksjon og norske myndigheters egne målsetninger for FNs bærekraftsmål.

  2. Nyhet, Bærekraft og klima

    Høringsinnspill til Klimakur 2030 innsendt

    NHO Mat og Drikke har levert sitt høringssvar til Klimakur 2030. – De faglige grunnlagene som presenteres i rapporten gir etter NHO Mat og Drikkes mening ikke et faglig eller politisk grunnlag for å iverksette tiltakene som er kartlagt i Klimakur 2030 for jordbrukssektoren, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.

  3. Nyhet, Bærekraft og klima

    Blå og grønn næring må se på felles vekstområder

    Koronakrisen har avslørt at vi aldri kan være godt nok rustet for sjokk og oljeprisfall, og at vi fortsatt er svært oljeavhengig, sier Mari Sundli Tveit, direktør politikk, NHO og Karl A. Almås, spesialrådgiver, SINTEF Ocean AS.

  4. Nyhet, Bærekraft og klima

    Anbefaler miljøavtale om plastprodukter

    - Et samlet næringsliv kan redusere miljøbelastningen fra engangsplast. Det er det klare budskapet fra regjeringens partssammensatte arbeidsgruppe, sier leder Andreas Pihlstrøm, advokat i NHO.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima

    Felles innsats mot matsvinn

    Vi kaster fem tonn spiselig mat hvert 10. minutt i Norge, og det ønsket Findus å sette fokus på. Sammen med Matvett ble det gjennomført to ulike arrangementer i 2018 og 2019, forsterket av PR og digitale kampanjer, for å synliggjøre mengden matsvinn og komme med enkle tips til hvordan vi kan kaste mindre. Målet var å invitere til samarbeid på tvers av bransjer for å styrke felles innsats mot matsvinn.

  6. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Raskere melk fra meieri til butikk gir mindre matsvinn

    Det er ressurskrevende å produsere melk og derfor ikke bærekraftig at den går til spille på grunn av dato. Gjennom endringer i verdikjeden har TINE lykkes med å forlenge holdbarheten på melken og ser allerede at svinnet har gått ned.

  7. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Har halvert matsvinnet 12 år før fristen

    De siste 10 årene har Mills jobbet målrettet med å redusere matsvinnet sitt. Fra 2015 til og med 2018, halverte de matsvinnet i sin egen verdikjede. Det er 12 år før målet som er satt i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn".

  8. Medlemscase, Bærekraft og klima

    Nestlé med krafttak mot plastavfall

    Nestlé skaper et marked for resirkulert plast godkjent for matemballasje, og oppretter et fond for å skyte fart på innovasjon innen emballasje.

  9. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Slik var matsvinnåret 2019

    2019 har vært et innholdsrikt år for alle som jobber med matsvinn. Her følger en kort oppsummering av arbeidet.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima

    Bred oppslutning om å redusere og forbedre plastemballasje

    En spørreundersøkelse utført av NHO viser at om lag 6 av 10 bedrifter i mat- og drikkenæringen arbeider aktivt med å redusere eller optimalisere bruken av plastemballasje.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: