NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Har halvert matsvinnet 12 år før fristen

    De siste 10 årene har Mills jobbet målrettet med å redusere matsvinnet sitt. Fra 2015 til og med 2018, halverte de matsvinnet i sin egen verdikjede. Det er 12 år før målet som er satt i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn".

  2. Medlemscase, Bærekraft og klima

    Nestlé med krafttak mot plastavfall

    Nestlé skaper et marked for resirkulert plast godkjent for matemballasje, og oppretter et fond for å skyte fart på innovasjon innen emballasje.

  3. Medlemscase, Helse og kosthold

    Mindre fett og salt i hvert flak

    Denne uken har det vært den internasjonale Salt Awareness Week. Gjennom intensjonsavtale og saltpartnerskapet jobber flere av medlemmene i NHO Mat og Drikke blant annet med å redusere saltinnholdet i sine produkter. Maarud er en av bedriftene som arbeider hardt for å sørge for stadig bedre helseprofil på snacksen.

  4. Vekst og entreprenørskap

    Snur på flisa for å skape ny industri

    Glommen Skog i Elverum har investert 20 millioner kroner i et forskningsprosjekt de mener kan gi Norge et nytt industrieventyr.

  5. Vekst og entreprenørskap VBF

    Arktisk destilleri med inspirasjon fra Skottland

    Verdens nordligste destilleri holder til ytterst i Lyngenfjorden, midt i nordlysets land. På besøkssenteret til Aurora Spirit får nordlysturistene servert akevitt og gin med isbrevann som en del av en komplett arktisk opplevelse.

  6. Vekst og entreprenørskap

    Det nynorske øl-eventyret

    Kinn Bryggeri produserer handverksøl av ypparste kvalitet. Ølet er godt etablert i den norske marknaden, og nå ser dei etter ein god eksportmarknad.

  7. Medlemscase, Bærekraft og klima Ansvarlig forbruk og produksjon

    Tar bort plasten fra sixpacken

    Slutt på å pakke ølboksene i plast. Norge med Ringnes er først ut i en Carlsberg-plan som skal spare miljøet for 170 tonn plast i året.

  8. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn, Ansvarlig forbruk og produksjon

    Flytter kje på hotell

    Geiter skal produsere melk til ost – kjeene var et biprodukt som ble til overs. Nå setter Mydland dem i stedet på kjehotell, fôrer dem med bærekraftig fôr og bruker dem til kjøttprodukter i gourmetklassen.

  9. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn, Ansvarlig forbruk og produksjon

    Tjener bedre på å tenke på miljøet

    Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: