Det Glutenfrie Verksted

Nærbilde melblanding

Et av produktene Det Glutenfrie Verksted tilbyr er eltefritt brød. Foto: Paul Paiewonsky.

Det Glutenfrie Verksted ble etablert av Monica Hellmann i 2014 for å utvikle sunnere, glutenfrie produkter med mindre sukker og mer fiber. – Derfor har det vært helt naturlig og nærmest en selvfølge for oss å være en del av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, sier Monica.

Når bedrifter tilslutter seg Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, velger de selv det eller de av fire ulike innsatsområder som er relevante å arbeide med for virksomheten.

Monica hellmann

Monica Hellmann, gründer Det Glutenfrie Verksted. Foto: Marte Garmann. Foto: Marte Garmann

– Da vi ble med i Intensjonsavtalen 2016-2021 var det naturlig for oss å signere på innsatsområdene for å redusere tilsatt sukker og øke andel grove kornprodukter, sier Monica, og legger til at de i den videreførte intensjonsavtalen 2022-2025 også vil være med på arbeidet om å redusere salt og mettet fett i sine produkter.

Les mer om innsatsområdene i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold her

Forskning og optimaliserte produkter

Det Glutenfrie Verksted har også initiert et forskningssamarbeid med OsloMet og Universitetet i Oslo. Gjennom dette samarbeidet er det allerede gjort en kartlegging av det glutenfrie sortimentet på markedet – både når det gjelder næringsinnhold og pris sammenlignet med vanlige konvensjonelle varer.

I høst skal det gjennomføres en koststudie hvor de skal se på forskjellene ved å spise optimaliserte glutenfrie produkter sammenlignet med "vanlig" glutenfritt. - Vi er veldig spente på resultatene og i hvor stor grad det er mulig å fange opp positive helseeffekter kun ved å bytte ut vanlige produkter med optimaliserte produkter. Dette vil ha potensiale til å gjøre en forskjell og bidra til å nå målene, sier Monica engasjert.

For Det Glutenfrie Verksted er det å bidra til målene i intensjonsavtalen i prinsippet bare en videreføring av den daglige jobben og bedriftens visjon. – Jeg mener alle seriøse aktører og produsenter av mat og drikke bør delta i dette samarbeidet – som en del av en felles dugnad for å bedre folkehelsen. I tillegg er dette et arbeid som er med på å styrke både merkevare og identitet til de produsentene som er med, mener Monica.

Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold

I denne intervju-serien blir du bedre kjent med bedrifter som er medlemmer i NHO Mat og Drikke og som har sluttet seg til Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

Les mer om Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold her

Ønsker din bedrift å vite mer om avtalen, kan du ta kontakt med Anna Maria Karlsen i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: