Artikkelarkiv

Vis filtrering

48 resultater

Type artikkel
Velg område
48 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. - Fortsatt ikke en god idé

    Stortingets helse- og omsorgskomité har bedt regjeringen om å forskriftsfeste et markedsføringsforbud av usunn mat og drikke mot barn under 18 år. - Den sterke troen på at en forskrift og markedsføringsforbud er svaret på utfordringene med bedre folkehelsen blant barn og unge, deler vi ikke, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

  2. Prosessert mat

    Å bearbeide råvarer til ferdig mat og drikke har vi mennesker drevet med i all tid. Etter hvert som den moderne mat- og drikkeindustrien vokste frem har det blitt vanlig å omtale bearbeidingen som prosessering.

  3. Opptak fra webinar

    I juni 2023 kommer det nye nordiske kostholdsanbefalinger (Nordic Nutrition Recommendations (NNR)) som skal danne kunnskapsgrunnlaget for norske myndigheters utarbeidelse av nye nasjonale kostråd i 2024. Allerede nå går debatten høyt og forvirringen er stor rundt begreper, formål, bærekraft, forbruk, råd og prosess. Se opptak av NHO Mat og Drikkes webinar her.

  4. -Viktig med kunnskapsbaserte virkemidler

    - Det er bra at helse- og omsorgsministeren legger så stor vekt på kunnskapsbaserte virkemidler i folkehelsepolitikken og at meldingen understreker at folkehelsepolitikken er et komplisert samspill mellom ulike virkemidler, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke om den nye folkehelsemeldingen.

  5. Prisdryss for sunnere valgmuligheter

    Både Brødskala'n og Grilstads "Lev litt lettere"-serie har fått utmerkelse fra Helse- og omsorgsdepartementet for å gjør det lettere for forbrukerne å velge sunnere produkter. -Prisen gir motivasjon til å jobbe videre, svarte Grilstads representant da prisen ble delt ut.

  6. Samarbeid gir bedre folkehelse

    En samlet innsats med ulike tiltak på tvers av mat- og drikkebransjen, og sammen med helsemyndighetene, gir best effekt for folkehelsen, viser Fafos evaluering av intensjonsavtalen mellom matbransjen og helsemyndighetene.

  7. Partnerskap reduserer salt

    Sluttrapporten for Saltpartnerskapet 2015-2021 viser at vi er på god vei for å redusere salt i maten og med det bedre folkehelsen i Norge. Og det er nettopp det etablerte samarbeidet mellom myndighetene og næringen som trekkes frem som en viktig suksessfaktor.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: