Artikkelarkiv

Vis filtrering

33 resultater

Type artikkel
Velg område
33 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Prisdryss for sunnere valgmuligheter

  Både Fjordland og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har fått utmerkelser fra Helse- og omsorgsdepartementet fordi de har gjort det lettere for forbrukerne å gjøre sunnere matvalg. Fjordland vant i kategorien "Sunnere produkter" med fisk i ferdigretter, mens OFG vant i kategorien "Sunnere markedsføring" med Smaksverkstedet – 5 om dagen barnehage.

 2. Sunt og bærekraftig kosthold

  Det er stort samsvar mellom et sunt kosthold og et bærekraftig kosthold. I tillegg til å tilby sunne og næringsrike produkter for en bedre folkehelse, bidrar den norske mat- og drikkenæringen gjennom bærekraftig utnyttelse av naturressursene og tiltak for å redusere utslipp av klimagasser fra matproduksjonen.

 3. Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold

  Matbransjen og norske helsemyndigheter har siden 2016 samarbeidet om å legge til rette for et sunnere kosthold i befolkningen. I Intensjonsavtalen er det identifisert ulike innsatsområder med konkrete og ambisiøse målsetninger. Avtalepartene har en gjensidig forpliktelse til å bidra til å nå disse målene i fellesskap.

 4. Norske kostråd

  Et sunt og balansert kosthold gir et godt grunnlag for et langt liv med god helse og trivsel. De nasjonale kostrådene gir konkrete anbefalinger om hva vi bør spise. Kort oppsummert bør kostholdet være variert og med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

 5. Hva spiste vi i 2022?

  Nye engrostall for matforsyningen i Norge i 2022 er lagt fram av Helsedirektoratet. Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei, men reduksjonen av tilsatt sukker i kosten er et lyspunkt.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: