Artikkelarkiv

Vis filtrering

38 resultater

Type artikkel
Velg område
38 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Åpenbare feilslutninger fra WHO Europa

  - Å anklage matindustrien for å ønske å "ta livet av" kundene sine, er å sette hele problemet på hodet, sier Petter Haas Brubakk i forbindelse med publiseringen av en ny rapport fra WHO Europa som knytter ultraprosessert mat, tobakk, alkohol og fossile brensler til millioner av dødsfall hvert år.

 2. Prisdryss for sunnere valgmuligheter

  Både Fjordland og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har fått utmerkelser fra Helse- og omsorgsdepartementet fordi de har gjort det lettere for forbrukerne å gjøre sunnere matvalg. Fjordland vant i kategorien "Sunnere produkter" med fisk i ferdigretter, mens OFG vant i kategorien "Sunnere markedsføring" med Smaksverkstedet – 5 om dagen barnehage.

 3. Sunt og bærekraftig kosthold

  Det er stort samsvar mellom et sunt kosthold og et bærekraftig kosthold. I tillegg til å tilby sunne og næringsrike produkter for en bedre folkehelse, bidrar den norske mat- og drikkenæringen gjennom bærekraftig utnyttelse av naturressursene og tiltak for å redusere utslipp av klimagasser fra matproduksjonen.

 4. Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold

  Matbransjen og norske helsemyndigheter har siden 2016 samarbeidet om å legge til rette for et sunnere kosthold i befolkningen. I Intensjonsavtalen er det identifisert ulike innsatsområder med konkrete og ambisiøse målsetninger. Avtalepartene har en gjensidig forpliktelse til å bidra til å nå disse målene i fellesskap.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: