Artikkelarkiv

Vis filtrering

17 resultater

Type artikkel
Velg område
17 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nedsatte tollavgiftssatser for hel- og skummetmelkpulver

  Det forventes underskudd på melk i 1. kvartal 2024. Landbruksdirektoratet har derfor fastsatt reduserte tollavgiftssatser for hel- og skummetmelkpulver til RÅK-industrien. De reduserte tollsatsene gjelder til 31. mars 2024. Berørte bedrifter bør raskt ta kontakt med Landbruksdirektoratet ved spørsmål knyttet til egen drift.

 2. Gir økt inflasjonspress i mat- og drikkenæringen

  I revidert nasjonalbudsjett for 2023 foreslår regjeringen en betydelig økning i offentlig pengebruk. NHO Mat og Drikke mener at dette vil gi økt inflasjonspress for næringslivet og fare for ytterligere svekkelse av kronekursen. Begge deler øker kostnadspresset og svekker konkurransekraften for mat- og drikkeprodusentene.

 3. Grensehandelen øker - somling koster arbeidsplasser

  Nye tall fra SSB viser at grensehandelen fortsetter å stige jevnt og trutt mot nivåene fra før pandemien. Samtidig er det lite som tyder på at regjeringen vil klare å oppfylle ambisjonene om å redusere grensehandelen fra Hurdalserklæringen. – Arbeidet går altfor sakte, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 4. Høring om grunnrenteskatt på havbruk

  Få medlemsbedrifter blir direkte berørt av forslaget om grunnrenteskatt på havbruk, men NHO Mat og Drikke har likevel avgitt en høringsuttalelse: - Fremgangsmåten i saken øker risikoen ved å drive næringsvirksomhet, sier Terje Sletnes.

 5. Statsbudsjettet 2023: - Gjør vondt verre

  - Regjeringen undervurderer utfordringene matverdikjeden står overfor når den i så stor grad velter kostnader over på bedriftene. Økt arbeidsgiveravgift og skjerpet formuesskatt gjør vondt verre og vil få konsekvenser for bedrifter og arbeidsplasser, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 6. - Viktig og gledelig avgiftskutt

  - Det er viktig og gledelig at Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for ytterligere avgiftsreduksjoner i revidert nasjonalbudsjett 2021. Dette bidrar til å redusere avgiftsulempen norske mat- og drikkeprodusenter har overfor svenske konkurrenter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke om avgiftskuttet på alkoholfri drikke som FrP og regjeringspartiene ble enige om søndag 6.juni.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: