- Viktig og gledelig avgiftskutt

Publisert

Bilde av Tim Samuel fra Pexels

Foto: Tim Samuel fra Pexels.

- Det er viktig og gledelig at Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for ytterligere avgiftsreduksjoner i revidert nasjonalbudsjett 2021. Dette bidrar til å redusere avgiftsulempen norske mat- og drikkeprodusenter har overfor svenske konkurrenter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke om avgiftskuttet på alkoholfri drikke som FrP og regjeringspartiene ble enige om søndag 6.juni.

- Sverige har ingen avgift på alkoholfrie drikkevarer. På de ti siste årene før grensene stengte, ble den relative andelen av brus i nordmenns grensehandel nesten fordoblet. Også saft, melkedrikker og andre alkoholfrie drikkevarer har vært omfattet av avgiften. Derfor er det viktig at denne nå blir borte, sier Brubakk.  

- Grensehandelen er samtidig drevet av vesentlig høyere avgifter i Norge enn i Sverige på alkohol, snus og tobakk. For mange norske forbrukere er den store avgiftsforskjellen årsaken til at de handler i Sverige. Vi vil derfor ikke få redusert grensehandelen med mindre vi også bringer disse avgiftene ned mot et svensk nivå, sier Brubakk. Han understreker NHO Mat og Drikke igjen etterlyser en egen sak til Stortinget, der sammenhengen mellom avgiftsnivå og grensehandel beskrives, og det legges en plan for å redusere avgiftene.

Brubakk legger til at vi nå alle ønsker åpne grenser til Sverige – det er bra for alle, men skal vi sikre og bevare viktige arbeidsplasser, verdiskaping og provenyinnteker i Norge, må bedriftene ha like konkurransevilkår.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: