-
Ny lovgivning vil kunne halvere matsvinn
Dersom de 33 forslagene følges, vil vi kunne nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, mener Matsvinnutvalget som la frem sin rapport 3. januar. – Utvalgets forslag til ny lovgivning er både viktig og riktig, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke.
-
Genteknologi i en bærekraftig fremtid
Genteknologiutvalget har levert sin rapport – "Genteknologi i en bærekraftig framtid". Genteknologi er i svært rask utvikling, og utvalget har foretatt en bred gjennomgang av ulike spørsmål rundt teknologi og rammeverk.
-
NHO Mat og Drikke tall og fakta
Få med deg den siste utviklingen for mat- og drikkenæringen. Denne siden oppdateres med ny data og analyse hvert kvartal, og du kan også utforske nøkkeltall for din egen bransje og næringen som helhet.
-
Samarbeid gir bedre folkehelse
En samlet innsats med ulike tiltak på tvers av mat- og drikkebransjen, og sammen med helsemyndighetene, gir best effekt for folkehelsen, viser Fafos evaluering av intensjonsavtalen mellom matbransjen og helsemyndighetene.
-
Gjør hverdagsprodukter sunnere
Det er når hverdagsproduktene blir sunnere at det virkelig hjelper på folkehelsa. Q-Meieriene og TINE sparer forbrukerne for flere hundre tonn med sukker og fett hvert år.
-
Forskning og innovasjon
Forskning og utvikling er en forutsetning for vekst, innvesteringer og konkurransekraft i mat-, drikke- og bionæringen. Dette krever gode finansielle rammebetingelser og videreutvikling og tilgang på sterke forsknings-, utdannings- og innovasjonsmiljøer.