Medlemspraten: Edgars bakeri og konditori

Mottar pris for årets bakeri 2018.

Edgars bakeri og konditori ble kåret til årets bakeri i 2018. Hans Inge Justnes, til venstre, og Rune Vindsetmo tok imot prisen på ibamessen i München. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media AS, bakeri.net.

- Nå gleder vi oss til sommeren og det vi håper og tror vil bli tidenes sommersalg, sier Rune Vindsetmo som er daglig leder hos Edgars bakeri og konditori i Mandal.

Edgars bakeri og konditori ble etablert i 1906 som et lokalt håndverksbakeri i Mandal. De siste fem årene har de jobbet mye med å fornye seg og gjøre konseptet mer internasjonalt. - Vi har blant annet sett på hvordan vi kan sikre kvalitet i alle ledd. Både når det gjelder design, lokaler og dyktige ansatte – og selvfølgelig kvalitet på bakevarene. Alt henger sammen og skal gi en god opplevelse, sier Rune. - Slik Edgars fremstår i dag, kunne vi like gjerne vært plassert i London eller New York, smiler han.

- Det aller viktigste for oss er ha de beste og mest motiverte ansatte som gleder seg til å komme på jobb hver dag. Det er bare på den måten vi kan klare å levere på et høyt nivå. Det betyr at vi som arbeidsgiver må bidra til en god arbeidsplass der det er godt å være, samtidig som de ansatte har en fin balanse mellom jobb og fritid, sier Rune.

Tidenes sommer

Sommeren 2020 kommer til å bli spesiell, med mange ferierende nordmenn i Norge. Dette gleder Rune og hans kolleger seg veldig til, etter en tøff start på året. - Vi er i full gang med å lage gode systemer for det som vi forventer skal bli den største sommeren på lenge for vår del. Her i Mandal merker vi turistsesongen på sommeren svært godt, så nå tar vi vekk flaskehalser og ruller ut våre konsepter på enda flere steder.

Dersom du hadde fått 15 minutter alene med statsministeren – hva ville du sagt til henne?

- Jeg ville forklart statsministeren viktigheten av helheten i det norske landbruket. Vi ønsker oss mer spennende kornsorter som vi kan lage bakverk med kvalitet av. Slik systemet er i dag, er det kun få kornsorter som blir produsert i Norge på grunn av avkastning og risiko for bonden. Dermed er utvalget av kornsorter å eksperimentere med begrenset. Man skal ikke lenger enn til Sverige for å finne mange flere kornsorter, men å importere dette blir fort veldig kostbart for oss, sier Rune. - Korn er som vindruer, sier han. Hvordan det dyrkes frem, solforhold og jordsmonn, har direkte innvirkning på melets kvalitet.

Han ville også ha nevnt konkurranse på like vilkår for statsministeren. Som et lite, lokalt bakeri er det vanskelig å få innpass hos de store butikkjedene. - Vi ønsker oss ikke noen særordninger, bare muligheten til å ha produktene våre tilgjengelige for kundene, sier han.

En slags forsikring

Edgars bakeri og konditori har vært medlem i NHO Mat og Drikke og NHO siden 1994, og Rune har selv stilt seg spørsmålet flere ganger om hvorfor. - Jeg renner ikke ned dørene hos NHO, sier han. Men de gangene jeg har hatt behov for hjelp, har de stilt opp og vært en svært nyttig samarbeidspartner. Det er verdt medlemskapet – en slags forsikring. Jeg bruker også Arbinn mye som et oppslagsverk. Finner jeg ikke svaret på det jeg lurer på der, kan jeg alltid ta kontakt med dyktige folk i NHO Mat og Drikke som hjelper meg med å finne svar på mine spørsmål, avslutter Rune.

Medlemspraten

Edgars bakeri og konditori er en av de første som er intervjuet i NHO Mat og Drikkes nye serie “Medlemspraten”. Her tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: