-
NHO Mat og Drikkes konjunkturbarometer
NHO Mat og Drikkes konjunkturbarometer belyser nøkkeltallene og utviklingen for mat-, drikke- og bionæringen fra år til år. Konjunkturbarometeret ser også på endringene i sysselsetting, omsetning og verdiskaping i mat- og drikkenæringen og sammenlikner disse med tilsvarende utvikling for norsk industri samlet sett.
-
Helse- og omsorgskomiteen - statsbudsjettet 2024
Her finner du NHO Mat og Drikkes høringsinnspill til helse- og omsorgskomiteen i forbindelse med statsbudsjettet 2024.
-
Hva spiste vi i 2022?
Nye engrostall for matforsyningen i Norge i 2022 er lagt fram av Helsedirektoratet. Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei, men reduksjonen av tilsatt sukker i kosten er et lyspunkt.
-
Konkrete mål for bedre kosthold
Regjeringen la 7. mars frem en ny nasjonal handlingsplan for bedre kosthold, hvor intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som mat- og drikkenæringen og myndighetene signerte i desember 2016 er sentral.
-
Høye strømpriser skaper usikkerhet
Usikkerheten som har preget hele verden på terskelen til 2025 påvirker norske mat- og drikkeprodusenter. I kvartalsrapporten for 4. kvartal 2024 rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke også om krevende kostnadsøkninger knyttet til strøm.
-
Totalberedskapsmeldingen er lagt frem
Regjeringen vil gjennomføre en risiko-, sårbarhets- og beredskapsanalyse av norsk matforsyning og legge til rette for økt samarbeid mellom nordiske land om matsikkerhet og matberedskap. Samtidig skal selvforsyningsgraden, arealet av matproduserende jord og beredskapslagring av korn økes.
-
Økte kostnader på innsatsfaktorer gir økte kostnader i mat- og drikkeproduksjonen
Kostnadene på energi og sentrale innsatsfaktorer har økt kraftig det siste året. Dette gir konsekvenser også for norske mat- og drikkeprodusenter. – Vi får mange tilbakemeldinger fra medlemsbedrifter om knapphet på råvarer, økte kostnader på innsatsfaktorer og høye kraftpriser sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.