Artikkelarkiv

Vis filtrering

19 resultater

Type artikkel
Velg område
19 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. God sommer - vi sees i Arendal!

  NHO Mat og Drikke arrangerer tre debatter på Arendalsuka som alle tar opp sentrale spørsmål for mat- og drikkenæringens rammevilkår. NHO Mat og Drikke er i tillegg invitert til å delta på fremleggelsen av de nye norske kostholdsrådene som er en del av Arendalsukas hovedprogram.

 2. Nye krav kan gi dårligere miljø og økte kostnader

  I den nye Emballasjeforordningen (PPWR) stilles det krav til at 10 prosent av drikkevareemballasjen skal være ombruksemballasje innen 2030. Det kan bety at Norge må gjeninnføre systemet med innsamling, vask, transport og lagring av eksempelvis glassflasker. NHO Mat og Drikke mener norske myndigheter har sovet i timen.

 3. Signerte avtale om reduksjon av plastemballasje

  Tirsdag 2. april ble partnerskapet om forbruksreduksjon av engangsprodukter av plast mellom Klima- og miljødepartementet og organisasjonene i arbeidslivet signert. Målet er 50 prosents reduksjon i forbruket av engangs matbeholdere for hurtigmat eller ta-med-mat og drikkebegre med lokk som er laget helt eller delvis av plast innen 2026, i forhold til 2022.

 4. Ny lovgivning vil kunne halvere matsvinn

  Dersom de 33 forslagene følges, vil vi kunne nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, mener Matsvinnutvalget som la frem sin rapport 3. januar. – Utvalgets forslag til ny lovgivning er både viktig og riktig, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: