Artikkelarkiv

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Treghet gir konkurranseulempe

  EØS-avtalen er svært viktig for norsk næringsliv, konkluderer en ny offentlig utredning, men understreker samtidig betydningen av tidligere innsikt i EU-prosesser og at tempoet i gjennomføringen av EØS-lovgivningen må økes.

 2. - Beredskap avhenger av internasjonal handel

  I høringsuttalelsen til Totalberedskapskommisjonen understreker NHO Mat og Drikke at norsk mat- og drikkeindustri er samfunnskritiske virksomheter som samtidig er helt avhengig av internasjonal handel og samarbeid, samt velfungerende forsyningslinjer for å sikre kontinuitet i forsyningssikkerheten og matproduksjonen.

 3. Leveringssvikt på innsatsfaktorer?

  Flere matprodusenter opplever akutt leveringssvikt på enkelte råvarer/innsatsvarer som følge av krigen i Ukraina. Dette skaper utfordringer med hensyn til emballasje og korrekt merking av ingredienser. Mattilsynet ber matprodusenter som opplever dette om å løpende holde seg oppdatert om saken og finne løsninger som ivaretar mattryggheten.

 4. Konsekvenser av krigen i Ukraina

  Russlands angrep på Ukraina har allerede ført til store menneskelige lidelser, har destabilisert regionen og vil få negative konsekvenser for verdensøkonomien. Dette, og de påfølgende sanksjonene mot Russland og Hviterussland, har både kortsiktige og langsiktige konsekvenser for mat- og drikkenæringen.

 5. NHOs handelspolitiske utvalg i Washington DC

  Rammevilkårene for internasjonal handel er i endring. Dette er i betydelig grad drevet av USAs økende skepsis til WTO og multilaterale handelsavtaler, noe som igjen bidrar til usikkerhet for det regelbaserte systemet for internasjonal handel.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: