-
Nytt styre i NHO Mat og Drikke
Generalforsamlingen i NHO Mat og Drikke valgte torsdag 20. mai nytt styre. Konserndirektør i Orkla ASA, Håkon Mageli ble gjenvalgt som styreleder for perioden 2021-22.
-
Melk og drivstoff fra samme ku
Det er ikke langt fra matkilde til energikilde. Når gass fra kumøkk driver melkebilene til Tine, er det et av mange skritt på målet om å bli mest klimavennlig i Europa.
-
Matindustrien bør ta inn flere lærlinger til høsten
To uker etter søknadsfristen til skole og læreplass i bedrift gikk ut, endret store deler av samfunns- og arbeidslivet seg på grunn av korona-utbruddet. Hvordan vil fag- og yrkesopplæringen foregå fremover?
-
En norsk oppfinnelse kan redusere matsvinn over hele verden
Holdbarhetsindikatoren Keep-it kan føre til redusert matsvinn og klimagassutslipp, og i tillegg skape arbeidsplasser.
-
Ny modell for landbruksutdanning på høring
Arbeidet med å få på plass en fagutdanning i landbruksfag har pågått lenge. Nå ber utdanningsdirektoratet om innspill til en ny utdanningsmodell som kan løse kompetanseutfordringen.
-
Hjelper alle å kaste mindre mat
De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.
-
To millioner til rekruttering
- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.