-
Kompetanse er konkurransekraft
Gjennom bransjeprogrammene for mat- og drikkevareindustri og jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen finnes det en rekke gratis kurs og utdanninger tilgjengelig for deltagere fra medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke.
-
Mange innspill til ny forskrift
1.august 2024 innføres den nye opplæringsloven for grunnskole og videregående skole. Fra samme dato skal også forskriften til loven, hvor de utfyllende beskrivelsene av hvordan loven skal forstås, være klar.
-
Kompetansebehovsutvalget (KBU)
Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.
-
To millioner til rekruttering
- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.
-
En norsk oppfinnelse kan redusere matsvinn over hele verden
Holdbarhetsindikatoren Keep-it kan føre til redusert matsvinn og klimagassutslipp, og i tillegg skape arbeidsplasser.
-
EU skjerper kravene til emballasje – dette må du vite om PPWR
Nye EU-regler skal sikre mer gjenbruk og resirkulering av emballasje. Nå pågår viktige høringer både i Norge og EU.
-
Ny lovgivning vil kunne halvere matsvinn
Dersom de 33 forslagene følges, vil vi kunne nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, mener Matsvinnutvalget som la frem sin rapport 3. januar. – Utvalgets forslag til ny lovgivning er både viktig og riktig, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke.
-
Hjelper alle å kaste mindre mat
De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.