Hva mener NHO om det høye sykefraværet?
Når IA-forhandlingene nå starter, bør låste posisjoner legges igjen på gangen - også når det gjelder sykelønn.
374 resultater
Når IA-forhandlingene nå starter, bør låste posisjoner legges igjen på gangen - også når det gjelder sykelønn.
I høringssvaret til EØS-utvalget er NHO Mat og Drikke tydelig på at regjeringen må arbeide tettere med næringslivet i arbeidet med politikk- og regelverksutviklingen i EØS.
Regjeringen foreslår blant annet forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn under 18 år, regulering av sponsing og utdeling av vareprøver. – Når vi har en selvreguleringsordning i form av Matbransjens faglige utvalg som kan vise til gode resultater og som er fleksibel og dynamisk, er dette ikke en regulering vi hilser velkommen, sier NHO Mat og Drikke.
I april ble det enighet i Europaparlamentet om den nye Emballasjeforordningen (PPWR). I den norske debatten har det særlig vært lagt vekt på kravene til ombruksemballasje i PPWR og konsekvenser dette vil kunne ha for pantesystemet.
NHO Mat og Drikkes årskonferanse 2024 har fått den beskrivende tittelen Mat i spagat. Nå kan du melde deg på til en interessant dag på Røverstaden i Oslo den 5. november.
Myndighetene har siden 2020 delt ut utmerkelser for godt arbeid til aktører i matvarebransjen som bidrar til et sunnere kosthold. Nå er det åpnet for å sende inn nominasjoner for 2024. Fristen er 20. oktober.
Frustrasjon over lite forutsigbare rammebetingelser, preger tilbakemeldingene fra medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for 2.kvartal 2024. Vurderingen av markedssituasjonen viser en svak nedgang fra forrige kvartal.
Tariffoppgjøret 2024: Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 521 - Dyrepleiere og klinikkassistenter ble godkjent i uravstemning 20. september. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 525 - Jordbruks- og gartnerinæringen ble godkjent i uravstemning 27. august. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
- Det er riktig og viktig at de nye kostrådene dreier seg om helse og er kunnskapsbaserte. Rådene fortsetter å gi bedriftene de nødvendig lange linjene å forholde seg til og navigere etter, sier NHO Mat og Drikke om de nye kostrådene som Helsedirektoratet presenterte 15. august.