NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

459 resultater

Type artikkel
Velg område
459 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Bærekraft og klima

    Felles innsats mot matsvinn

    Vi kaster fem tonn spiselig mat hvert 10. minutt i Norge, og det ønsket Findus å sette fokus på. Sammen med Matvett ble det gjennomført to ulike arrangementer i 2018 og 2019, forsterket av PR og digitale kampanjer, for å synliggjøre mengden matsvinn og komme med enkle tips til hvordan vi kan kaste mindre. Målet var å invitere til samarbeid på tvers av bransjer for å styrke felles innsats mot matsvinn.

  2. Nyhet, IA ia-bransjeprogram

    Samler seg mot sykefravær

    De går sammen for å holde kollegene friske. Det nye IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien har dratt i gang arbeidet for å få ned sykefraværet.

  3. Nyhet, Tariff

    Lønnsvekst som ventet i industrien

    – TBU-tallene viser at NHO også i fjor ga et troverdig anslag på lønnsveksten i frontfaget. De ulike indikatorene for konkurranseevnen spriker noe, og lønnsandelen i industrien er høy, sier sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum.

  4. Fagartikkel, Tariff

    Innspill til endringer i tariffavtaler

    Har du ønsker om endringer i de tariffavtalene du er omfattet av? Ta kontakt med våre forhandlere og spill inn forslag til forbedringer og endringer.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Raskere melk fra meieri til butikk gir mindre matsvinn

    Det er ressurskrevende å produsere melk og derfor ikke bærekraftig at den går til spille på grunn av dato. Gjennom endringer i verdikjeden har TINE lykkes med å forlenge holdbarheten på melken og ser allerede at svinnet har gått ned.

  6. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Bekymret for rekrutteringen til arbeidslivet

    Dersom virksomhetene ikke får tilgang på den arbeidskraften og kompetansen de trenger, vil det kunne gå ut over måten oppgaver løses på, og dermed svekke verdiskaping og utviklingen av viktige velferdstjenester. Dette er en av hovedkonklusjonene i Kompetansebehovsutvalgets tredje og siste rapport.

  7. Nyhet VBF

    Beskyttelsen av de geografiske betegnelsene for "norsk akevitt" og "norsk vodka" viderføres i EØS

    De norske geografiske betegnelsene for "norsk vodka" og "norsk akevitt" har fått fornyet beskyttelse. VBF har over lang tid hatt et samarbeid med Mattilsynet og Landbruks- og matdepartementet for å oppnå dette.

  8. Nyhet, Handel

    Har fått fornyet geografisk opprinnelsesbeskyttelse av EU

    Brennevinsproduktene «Norsk Akevitt» og «Norsk Vodka» fikk 6. februar 2020 fornyet sin geografiske opprinnelsesbeskyttelse av EU.

  9. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Opprinnelsesmerking – oppdatert status og EU-veileder

    Er ditt produkt merket med opprinnelse? Merk deg viktig informasjon om nytt regelverk hos Mattilsynet med lenke til veiledere på ulike EU-språk.

  10. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Har halvert matsvinnet 12 år før fristen

    De siste 10 årene har Mills jobbet målrettet med å redusere matsvinnet sitt. Fra 2015 til og med 2018, halverte de matsvinnet i sin egen verdikjede. Det er 12 år før målet som er satt i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn".

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: