Bedret markedssituasjon og noe lysere utsikter

Publisert

Nærbilde samlebånd.

Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

I NHOs medlemsundersøkelse for juli rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke om en bedret situasjon. Dermed fortsetter markedssituasjonen å forbedre seg for fjerde måned på rad.

Hovedpunktene fra den nyeste medlemsundersøkelsen er:

  • Bedriftenes vurdering av nåværende markedssituasjon fortsetter å forbedre seg fra forrige måned.
  • For første gang i 2024 er det flere bedrifter som venter en bedret markedssituasjon de neste seks månedene enn de som venter en forverring.

Blant de 120 medlemsbedriftene som har svart på undersøkelsen oppgir nå omtrent én fjerdedel at markedssituasjonen oppleves som god, mens kun 4 prosent oppgir dårlig. Hele 68 prosent anser situasjonen som tilfredsstillende. Differansen mellom andelen positive og negative svar, nettobalansen, bedret seg fra 15 prosent i juni til 20 prosent i juli.

Ser man på resultatene for markedsutsiktene de neste seks månedene, er det en tydelig forbedring. Resultatene er fortsatt på et relativt lavt nivå, men det er nå flere bedrifter som venter en forbedring enn de som venter en forverring. 18 prosent av respondentene venter bedring, mens 12 prosent venter en forverret markedssituasjon. Dette gir en nettobalanse på 6 prosent, noe som er opp fra -2 prosent i juni.

Figuren nedenfor viser resultatene for markedssituasjonen for de ulike landsforeningene i NHO. Her kommer det fram at NHO Mat og Drikke ligger fortsatt på nedre halvdel blant landsforeninger når man ser på bedriftene som opplever situasjonen som god. På den andre siden er det få av medlemmene som rapporterer om en dårlig markedssituasjon sammenlignet med resten av NHO, og det er også mange bedrifter som anser situasjonen som tilfredsstillende.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrett av Jørgen Nyeng

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: