Artikkelarkiv

Vis filtrering

27 resultater

Type artikkel
Velg område
27 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. God sommer - vi sees i Arendal!

  NHO Mat og Drikke arrangerer tre debatter på Arendalsuka som alle tar opp sentrale spørsmål for mat- og drikkenæringens rammevilkår. NHO Mat og Drikke er i tillegg invitert til å delta på fremleggelsen av de nye norske kostholdsrådene som er en del av Arendalsukas hovedprogram.

 2. Åpenbare feilslutninger fra WHO Europa

  - Å anklage matindustrien for å ønske å "ta livet av" kundene sine, er å sette hele problemet på hodet, sier Petter Haas Brubakk i forbindelse med publiseringen av en ny rapport fra WHO Europa som knytter ultraprosessert mat, tobakk, alkohol og fossile brensler til millioner av dødsfall hvert år.

 3. Er barn og unge fritt vilt for markedsførere?

  Av alt mat- og drikkerelatert innhold et utvalg unge observerte og ble eksponert for i løpet av et døgn, utgjorde reklame for usunn mat og drikke kun 12 prosent av innholdet. Hele 61 prosent av innholdet kom fra utenlandske aktører, viser en kartlegging Opinion har gjort.

 4. Prisdryss for sunnere valgmuligheter

  Både Fjordland og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har fått utmerkelser fra Helse- og omsorgsdepartementet fordi de har gjort det lettere for forbrukerne å gjøre sunnere matvalg. Fjordland vant i kategorien "Sunnere produkter" med fisk i ferdigretter, mens OFG vant i kategorien "Sunnere markedsføring" med Smaksverkstedet – 5 om dagen barnehage.

 5. Utvalg foreslår tiltak for sunnere kosthold

  Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg mener at alle barn og unge bør få gratis frukt og grønt og beskyttes mot markedsføring av usunn mat og drikke. Det forslås også å innføre sukkeravgift på brus, at maten må sunnhetsmerkes og at porsjonene må bli mindre.

 6. Hva spiste vi i 2022?

  Nye engrostall for matforsyningen i Norge i 2022 er lagt fram av Helsedirektoratet. Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei, men reduksjonen av tilsatt sukker i kosten er et lyspunkt.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: