-
Kompetansebehovsutvalget (KBU)
Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.
-
Kompetanse er konkurransekraft
Gjennom bransjeprogrammene for mat- og drikkevareindustri og jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen finnes det en rekke gratis kurs og utdanninger tilgjengelig for deltagere fra medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke.
-
To millioner til rekruttering
- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.
-
En norsk oppfinnelse kan redusere matsvinn over hele verden
Holdbarhetsindikatoren Keep-it kan føre til redusert matsvinn og klimagassutslipp, og i tillegg skape arbeidsplasser.
-
EU skjerper kravene til emballasje – dette må du vite om PPWR
Nye EU-regler skal sikre mer gjenbruk og resirkulering av emballasje. Nå pågår viktige høringer både i Norge og EU.
-
Ny lovgivning vil kunne halvere matsvinn
Dersom de 33 forslagene følges, vil vi kunne nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, mener Matsvinnutvalget som la frem sin rapport 3. januar. – Utvalgets forslag til ny lovgivning er både viktig og riktig, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke.
-
Hjelper alle å kaste mindre mat
De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.