To millioner til rekruttering

Publisert

- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.

Pengene ble bevilget til et fellesprosjekt mellom et bredt spekter av arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner. Rekrutteringen til bransjen har i lang tid vært for lav.  Formålet for det flerårige prosjektet er å øke rekrutteringen av kompetente arbeidstakere til mat- og måltidsbransjen og økt rekruttering til utdanningene innen restaurant- og matfag.

- Målet med rekrutteringskampanjen er å vise både nåværende og fremtidige fagarbeidere de gode mulighetene som finnes innenfor denne bransjen, sa statsråden ved overrekkelsen

- Målgruppen for kampanjen vil først og fremst være skoleelever, foresatte og unge voksne, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. Han legger til at det også er et uttalt krav fra myndighetene at prosjektet må være bredt forankret i bransjen, med representasjon fra partene i arbeidslivet, og hvor skole og skoleeier er med som samarbeidspartnere.

- Det gjøres mye godt rekrutteringsarbeid i dag, men det er behov for å samordne ressursene, og tenke nytt- I dette arbeidet bør prosjektet se på andre bransjer og næringer som har gjennomført vellykkede rekrutteringstiltak, sier Lynghaug.

Ny podcast om rekruttering

Er du interessert i å høre mer om hvordan mat- og drikkeindustrien jobber med rekruttering? I NHO Mat og Drikkes nye podcastserie Neste måltid kan du høre hvordan Fafo-forsker Anna Hagen Tønder, Hilde Melfald fra Bakehuset og Einar Salvesen fra Freia Mondelez mener vi kan løse rekrutteringsutfordringene. 

Mat- og måltidsbransjen er en samlebetegnelse for de utdanningstilbud, virksomheter, institusjoner og yrkesgrupper som er involvert i verdikjeden for mat, fra matindustri og lokal/småskala bearbeiding til restaurant- og institusjonsbord.

Følgende organisasjoner står bak prosjektet:

NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel, Sjømat Norge, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM). 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: