-
Norden vil bidra til ny EU-merkeordning
Nordiske ministre har skrevet brev til EU om ny matmerking. Erfaringene med Nøkkelhullet blir fremhevet.
-
Mindre fett og salt i hvert flak
Denne uken har det vært den internasjonale Salt Awareness Week. Gjennom intensjonsavtale og saltpartnerskapet jobber flere av medlemmene i NHO Mat og Drikke blant annet med å redusere saltinnholdet i sine produkter. Maarud er en av bedriftene som arbeider hardt for å sørge for stadig bedre helseprofil på snacksen.
-
Medlemsbedrifter som har sluttet seg til intensjonsavtalen
Disse medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke har sluttet seg til avtalen om å tilrettelegge for et sunnere kosthold 2022 - 2025. Bedriftene er angitt i alfabetisk rekkefølge.
-
Nasjonale kostråd: Høringsutkastet er klart
Den 22. mars la Helsedirektoratet ut høringsutkastet til de reviderte, nasjonale kostrådene for god helse og gode liv. Høringsfristen er satt til den 20. mai og de endelige kostrådene blir presentert på Arendalsuka den 15. august.
-
Energidrikkforbudet er for inngripende
Fra 1. januar 2026 blir det forbudt å selge energidrikk til barn under 16 år. Bryggeri- og Drikkevareforeningen og NHO Mat og Drikke støtter intensjonen, men mener forbudet strider mot likebehandlingsprinsippet.
-
NHO Mat og Drikkes høringsinnspill til nye kostråd
NHO Mat og Drikke har levert et omfattende innspill til formuleringen av nye kostråd. Nå er det opp til Helsedirektoratet å sluttføre arbeidet.
-
Høring om forslag til endringer i opplæringsloven og opplæringsforskriften om fjernundervisning og inntak til videregående skole
NHO Mat og Drikke støtter fjernundervisning i yrkesfag, men understreker behov for ressurser, kvalitet og samarbeid med arbeidslivet.