-
Delvis allmenngjøring av Riksavtalens minstelønnssatser
1. januar 2018 ble det innført gjennom forskrift en generell minstelønn for alle ansatte innenfor overnatting- serverings- og cateringsvirksomheter.
-
-
Medlemspraten: Vestfold Landbrukstjenester SA
Hos Vestfold Landbrukstjenester er hovedoppgaven å sikre arbeidere til landbruket, gartnerier og grøntnæringen. - Selv om det er usikre tider, ser vi at det er et stort behov for kompetent arbeidskraft. Derfor setter vi stor pris på at det nå er mulig å ta fagbrev i gartnerfag, dyrefag og snart, landbruksfag, sier daglig leder Runar Wold.
-
Medlemspraten: Landbrukstjenester Salten og Lofoten
Landbrukstjenester Salten og Lofoten tilbyr avløsere og landbruksvikarer i hele sitt distrikt, og har ansatte som reiser over store områder for å hjelpe bøndene. - For øyeblikket følger vi ekstra godt med på jordbruksoppgjøret, forteller daglig leder Frank Wiik Rendal.
-
Hennig-Olsen Is
Paal Otto Hennig-Olsen er tredje generasjon som driver iskremfabrikken Hennig-Olsen Is utenfor Kristiansand. Da bestefaren hans startet opp i 1924, var iskrem en tilleggsvirksomhet de drev med på sommeren. Isen ble produsert som ferskvare, og syklet rundt i byen på varme sommerdager for salg. I dag står Hennig-Olsen Is for 50 prosent av det norske iskremmarkedet.
-
Medlemspraten: Bioco
Det finnes en bedrift som lager ingredienser av råvarer som skjærebein fra blant annet kylling. Metoden de bruker er godt kjent fra fiskeindustrien, men Bioco er den eneste bedriften i verden som tester ut samme metode i kjøttindustrien. Eirik Pallin er daglig leder og kan fortelle mer om et svært spennende samarbeidsprosjekt mellom Nortura og Felleskjøpet.
-
Medlemspraten: Den Stolte Hane AS
Fredrik Strømmen, administrerende direktør hos Den Stolte Hane AS, er opptatt av dyrevelferd og den bærekraftige norske kyllingen. Den Stolte Hane har vokst mye de siste årene og kan vise til over 30 % markedsandel i dagligvare på både egg og kylling.
-
Medlemspraten: Bjertnæs & Hoel
Åsmund Bjertnæs er daglig leder hos Bjertnæs & Hoel. Hadde han fått 15 minutter alene med statsministeren, ville han ha invitert henne med til Geitmyra Matkultursenter. - Skal man skape god matkultur her i landet, må man starte i barnehagen og skolen, sier han og berømmer arbeidet som gjøres hos Geitmyra.
-
Hvorfor bli medlem?
- Et medlemskap i NHO Mat og Drikke gir deg som arbeidsgiver en ekstra trygghet. Vi hjelper deg med utfordringer, taler din sak overfor myndighetene og du får tilgang til nyttige verktøy og attraktive møteplasser, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.