Stor økning i søkertallene til restaurant- og matfagene

Publisert

Martin Lund ved samlebåndet på TINE Tunga.

Foto: Smak deg frem

Årets opptelling av ungdommens skolevalg viser en gledelig oppgang i søkningen til restaurant- og matfagene på hele 7 prosent.

- Medlemsbedriftene har behov for kompetanse på alle nivåer, men det er fagarbeidere det er størst mangel på. Derfor er det godt å se at vi har fått en så stor økning i søkningen til utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag, sier Espen Lynghaug.

Det har vært en jevn nedgang i søkertallet til restaurant- og matfag siden begynnelsen av 2000-tallet. I 2023 så vi for første gang tegn til at nedgangen stoppet opp. Søkertallene for 2024 viser at det nå er en økning. - Tallene er svært gode nasjonalt, og noen steder har en voldsom oppgang, sier Lynghaug.

Godt samarbeid om rekruttering

NHO Mat og Drikke har deltatt i en stor rekrutteringskampanje, Smak deg frem, som har pågått over tre år. Kampanjen har vært et samarbeid mellom flere organisasjoner. – Vi mener at denne kampanjen har vært et positivt bidrag til å løfte søkertallet, sier Lynghaug, som også legger til at det gjøres mye godt arbeid lokalt av både skoler og opplæringskontorer. Forståelsen i samfunnet om hvilke gode muligheter som ligger i det å ta en fagutdanning har også bedret seg over tid, noe som også er positivt for søkertallet, sier han.

Les mer om Smak deg frem på deres egne nettsider

Kampanjen består blant annet av videoer fra flere ulike bransjer.
Se videoen med lærlingen i matindustrien her 

Smak deg frem har også laget en verktøykasse. Her finner du blant annet nyttige tips, brosjyrer og undervisningsopplegg.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: