-
Spiller for å holde kroppen skadefri
Er du bransjens beste på ergonomi? Nå kan du lære å arbeide tryggere og samtidig konkurrere mot kollegene.
-
Mindre fett og salt i hvert flak
Denne uken har det vært den internasjonale Salt Awareness Week. Gjennom intensjonsavtale og saltpartnerskapet jobber flere av medlemmene i NHO Mat og Drikke blant annet med å redusere saltinnholdet i sine produkter. Maarud er en av bedriftene som arbeider hardt for å sørge for stadig bedre helseprofil på snacksen.
-
Fremdeles 6 av 10 med udekket kompetansebehov
NHOs Kompetansebarometer 2019 ble lansert den 26. September, for sjette år på rad. I alt oppgir 61 prosent av NHOs medlemsbedrifter denne gangen at de i noen eller stor grad har et udekket kompetansebehov, hvorav 10 prosent oppgir i stor grad.
-
Tett på - tidlig innsats
28. januar inviterte utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til en høring om stortingsmelding Tett på - tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO (Meld. St. 6 2019-2020). NHO Mat og Drikke deltok på denne.
-
Nestlé med krafttak mot plastavfall
Nestlé skaper et marked for resirkulert plast godkjent for matemballasje, og oppretter et fond for å skyte fart på innovasjon innen emballasje.
-
Ny stortingsmelding: Kompetansereformen "Lære hele livet"
Norge er, helt uavhengig av korona-krisen, i omstilling. Vi må skape mer og inkludere flere. Det kom frem da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim la frem Stortingsmeldingen Kompetansereformen – Lære hele livet 22. april.
-
Fullføringsreformen må også bli kvalitetsreform
- Mat-, drikke- og bionæringen har først og fremst behov for godt kvalifisert arbeidskraft. Det sa Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse- og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke, da han deltok i høringen til "Fullføringsreformen - med åpne dører til verden og fremtiden".
-
33 millioner til kurs og utdanninger for matindustrien
Bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien har vært en stor suksess. Tusenvis av ansatte har benyttet seg av muligheten til gratis kompetanseheving, men ennå er det mange som ikke kjenner til dette tilbudet.
-
Hjelp til korrekt merking
Korrekt merking av mat er mer krevende enn man kan tro. En ny sjekkliste fra Mattilsynet kan være en god hjelp på veien.
-
Pausegym i Østerdalen
Når trykket er størst, er sykefraværet mindre. Nortura på Tynset rullerer mye – og har pausegym på arbeidsplassen hver dag.