-
Bør følge EU i regulering av genteknologi
NHO Mat og Drikke mener den fremtidige reguleringen av genteknologi må ivareta innovasjonspotensialet og konkurransekraften til den norske mat-, drikke- og bionæringen. Det betyr at Norge som et minimum må følge regelverksutviklingen i EU, og åpne for økt bruk av genteknologi på planter.
-
Høring om grunnrenteskatt på havbruk
Få medlemsbedrifter blir direkte berørt av forslaget om grunnrenteskatt på havbruk, men NHO Mat og Drikke har likevel avgitt en høringsuttalelse: - Fremgangsmåten i saken øker risikoen ved å drive næringsvirksomhet, sier Terje Sletnes.
-
Stortingsflertallets avgiftspolitikk: Finn fem feil
I skrivende stund er de tre regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti i ferd med å legge siste hånd på verket i arbeidet med en budsjettavtale for 2019. Erfaringene fra i fjor tilsier at ingen bedrifter kan føle seg trygge på hva de fire sjefsforhandlerne, også i år under Høyres ledelse, vil finne på for å dekke inn stadig økende offentlige utgifter.
-
Plastforsøpling skaper engasjement
- Vi har fått mange og gode innspill fra medlemsbedrifter i forbindelse med vårt høringssvar til nytt direktiv for engangsartikler i plast, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Det er helt nødvendig å forebygge og redusere forsøpling i naturen med engangsartikler i plast.
-
Bruker hele poteten
HOFF på Gjøvik er en del av den sirkulære økonomien. Der brukes hele poteten som gir et mangfold av produkter - fra potetmos og vegetarburgere, via sprit og glukose til gjødsel og dyrefôr.
-
Mer kunnskap for effektiv klimapolitikk
Norge er i dialog med EU om å inngå en avtale om felles gjennomføring av reduksjon i utslipp også i ikke-kvotepliktig sektor.
-
Reduksjon av klimautslipp
Mat- og drikkenæringen skal redusere utslippene av klimagasser i tråd med Norges nasjonale forpliktelser, og bidra til bedre og ny utnyttelse av fornybare natur- og bioressurser som grunnlag for økt verdiskaping.
-
Tjener bedre på å tenke på miljøet
Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.