NHO Mat og Drikke

Innhold

En gutt og en jente på et kjøkken Foto: Dag Nordsveen

NHO Mat og Drikke arbeider for at mat- og drikkenæringen skal kunne videreutvikle og tilby produkter som bedrer den norske folkehelsen, og bidra til økt kunnskap om kosthold, helse og ernæring i befolkningen.

Helse og kosthold

Livsstilssykdommer er en av de største globale risikoene verden står overfor, og utfordringer knyttet til sammenhengen mellom kosthold og helse er store og økende over hele verden.

Det har skjedd en positiv utvikling i det norske kostholdet over lang tid, og mat- og drikkenæringen har i stor grad bidratt til reduksjon av sukker, mettet fett og salt i norske matvarer. Likevel er det fortsatt utfordringer knyttet til livsstilssykdommer i norsk folkehelse, som krever systematisk tilnærming og samarbeid på tvers av samfunnssektorer for å kunne løses.

En økende interesse i befolkningen for sammenhengen mellom kosthold og helse skaper økt etterspørsel etter produkter som ivaretar forbrukernes ønske om et sunnere kosthold. For å ivareta konkurransekraften ønsker næringen å møte denne etterspørselen på en god og tilfredsstillende måte.

Kommende arrangementer:

 1. 30. januar 2019,

  Næringslivets Hus, Majorstuen, Oslo

  Innsatsområde mettet fett

  Alle aktører som har forpliktet seg til å arbeide med reduksjon av mettet fett gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold inviteres til workshop.

 1. Nyhet, Helse og kosthold

  Utviklingen i norsk kosthold 2017

  Helsedirektoratet legger årlig frem tall for norsk matforsyning. Statistikken for 2017 ble lagt frem den 27. november 2018, viser positive trekk i tråd med målene for flere innsatsområder i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som ble inngått i desember 2016.

 2. Nyhet, Helse og kosthold

  «Dårlig fordøyelse er roten til alt vondt»

  Ordene stammer fra legekunstens far – Hippocrates, og er ifølge Karsten Kristiansen, professor ved Universitetet i København og Institute of Metagenomics i Shenzhen Kina, helt på linje med dagens oppfatning. Nasjonal Teknologiplattform (NTP) har arrangert fagdag om tarmhelse.

 3. Nyhet, Helse og kosthold, Tilsyn og regelverk mattilsyn

  Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander

  Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Mattilsynet har nå kommet med en oppdatert veileder om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer eller selger næringsmidler i det norske markedet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Matvarebransjens faglige utvalg

Matbransjens faglige utvalg (MFU) er bransjens egen regulering av markedsføring og  er opprettet for sørge for ansvarlig markedsføring av mat og drikke. 

Les mer om MFU  her

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: