NHO Mat og Drikke

Innhold

Publikasjonsarkiv

Vis filtrering

45 resultater

Type dokument
Velg område
45 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Mal for bruk av ernæringskrav og -kriterier ved anbud/innkjøp av matvarer, drikke og måltider i offentlig sektor

    NHO Mat og Drikke er i utgangspunktet positive til at det offentlige bruker sin innkjøpsmakt til å fremme et kosthold som kan gi god helse og trivsel og reduserte sosiale helseforskjeller, men i den formen utkastet til mal har nå, kan vi likevel ikke støtte malen for bruk av ernæringskrav og -kriterier ved anbud og innkjøp.

  2. Innspill til jordbruksoppgjøret 2018

    NHO Mat og Drikke mener at mat og drikkenæringens konkurransekraft må styrkes, og volum i råvareproduksjonen må sikres. Dette må også i år være viktigste grunnlag for jordbruksoppgjørets innretning.

  3. Krav og kriterier for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke

    NHO Mat og Drikke kan i den formen de nå foreligger, ikke støtte kravene og kriteriene for offentlige innkjøp av bærekraftig mat og drikke før det foretas nødvendige endringer i disse. Våre viktigste merknader til høringsutkastet finner du her.

  4. Høringsinnspill: Energi- og miljøkomiteen

    Et av hovedbuskapene til NHO Mat og Drikke til budsjettforslaget er at i det kommende arbeidet med å forebygge plastforsøpling, må tiltak i Norge harmonere med tiltakene innenfor EU, også med hensyn på overgangsordninger og tidspunkt for iverksettelse.

  5. Høringsinnspill: Utdannings- og forskningskomiteen

    En mer offensiv satsning på grunnopplæringen, særlig fag- og yrkesutdanningen. En opptrappingsplan med formål å doble antall studieplasser i fagskolen. Et bransjeprogram for digital kompetanseheving i mat- og drikkevareindustrien. Rammen til Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA) bør økes ytterligere. Dette er NHO Mat og Drikkes hovedbudskap til budsjettforslaget.

  6. Høringsinnspill fra Grensehandelsalliansen: Finanskomiteen

    Sammenlignet med våre naboland er grensehandelen i Norge svært høy målt i kroner og øre, og vokser kraftig. Rammevilkårene til mat- og drikkenæringen og dagligvarehandelen er med andre ord ikke tilpasset den internasjonale konkurransesituasjonen næringene er i.

  7. Høringsinnspill: Næringskomiteen

    Nærings- og fiskeridepartementet har i sin budsjettproposisjon til Stortinget for statsbudsjettet 2019 beskrevet fremtidige behov for konkurransekraft, omstilling og verdiskaping i Norge på en god og troverdig måte. Vi mener imidlertid at den samme forståelsen for den internasjonale konkurransesituasjonen og behovet for styrket konkurransekraft i norske mat- og drikkenæring mangler.

  8. Høringsinnspill: Finanskomiteen

    Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 innebærer fortsatt uforutsigbarhet og svekkede rammevilkår for mat- og drikkeindustrien i Norge. Ved å videreføre avgiften på 2018-nivå salderer regjeringen i realiteten budsjettet med verdiskaping og arbeidsplasser i drikkevarebedriftene.

  9. Høringsinnspill: Helse- og omsorgskomiteen

    Vi anmoder komiteens medlemmer om å medvirke til at tilliten mellom partene i intensjonsavtalen for et sunnere kosthold kan gjenopprettes og at myndighetenes avtalte forpliktelser, blant annet gjennom monitorering, kommunikasjon og kampanjer, kan ivaretas og videreføres uten endringer.

  10. Innspill statsbudsjettet 2019, Nærings- og fiskeridepartementet

    Et av hovedpunktene i dette innspillet er at mat- og drikkeindustrien skal prioriteres høyere i Bionærprogrammet.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: