Fagpraten

På jobb for mat- og drikkenæringen. Les fagpraten og få et innblikk i hva ansatte i NHO Mat og Drikke kan hjelpe din bedrift med i hverdagen.

 1. Hjelper deg med å forstå tariffavtalen

  Lønnsoppgjøret i 2023 er et mellomoppgjør, og da er det LO og NHO som forhandler sentralt. Jørgen Wille er en av seks advokater i NHO Mat og Drikke som jobber med tariff og tarifforhandlinger. I tillegg til lønnsforhandlinger hjelper advokatene medlemmer med å forstå tariffavtalene.

 2. - Ikke vent til det stormer

  Hvert år bistår Trine Lise Elmholt Berget og resten av NHO Mat og Drikkes advokater medlemsbedriftene i over 1400 saker. - Omfattende bransjekunnskap gjør at vi raskt forstår utfordringene bedriftene står i, sier Trine Lise.

 3. Bedriftene ønsker å bidra til god folkehelse

  2023 blir et særlig viktig år for kosthold og folkehelse i Norge. Det er ventet at Regjeringen lanserer ny folkehelsemesding i mars, og i løpet av høsten vil trolig nye norske kostråd være klare. Hvordan norske mat- og drikkeprodusenter kan bidra til bedret folkehelse gjennom et sunt og bærekraftig kosthold er noe av det som opptar fagsjef for matpolitikk i NHO Mat og Drikke, Anna Maria Karlsen.

 4. Tips: Gjør deg attraktiv for fremtidig arbeidskraft

  NHO Mat og Drikke har en egen spesialrådgiver innenfor kompetanse og utdanningspolitikk, Espen Lynghaug. Hans jobb er å sikre at medlemsbedriftene blir hørt når utdanningspolitikk skal utformes. – Veldig mange medlemsbedrifter er bekymret fordi de ikke får tak i den kompetansen de trenger, sier Espen.

 5. Med lidenskap for regelverk

  Å forstå og bruke regelverket riktig er viktig, særlig når man driver bedrift innenfor mat- og drikkenæringen hvor man må sikre at maten er trygg. Den store mengden regelverk kan oppleves som en ugjennomtrengelig jungel for mange, men da hjelper gjerne NHO Mat og Drikkes fagsjef for næringsjus, An-Katrin Eikejord deg.

 6. Har oversikt og innsikt i bedriftenes markedssituasjon

  Lange og komplekse verdikjeder, tøff konkurranse og stor politisk interesse gjør at det meste av politikken påvirker medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke. Som fagsjef for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke står Gerhard Salicath midt i skjæringspunktet mellom bedriftene og myndighetene.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: