Med lidenskap for regelverk

Portrett av An-Katrin Eikefjord.

An-Katrin Eikefjord, fagsjef næringsjus i NHO Mat og Drikke. Foto: Ilja C. Hendel | NHO Mat og Drikke

Å forstå og bruke regelverket riktig er viktig, særlig når man driver bedrift innenfor mat- og drikkenæringen hvor man må sikre at maten er trygg. Den store mengden regelverk kan oppleves som en ugjennomtrengelig jungel for mange, men da hjelper gjerne NHO Mat og Drikkes fagsjef for næringsjus, An-Katrin Eikejord deg.

An-Katrin følger opp regelverksprosesser i Norge, EU og EØS, både endringer i eksisterende regelverk og utvikling av nytt regelverk som innføres på matområdet. – Jeg har også dialog med Mattilsynet om (regelverk), veiledning og tilsyn på vegne av NHO Mat og Drikkes medlemmer, sier hun.

Regelverk legger mye av rammene for å drive virksomhet. Enkelte ganger er det påbud eller forbud som du som næringsdrivende må ta hensyn til. Andre ganger er regelverket med på å skape markeder. – For å si det enkelt; reglene styrer virksomhetene i hva de kan, må og bør gjøre, forklarer An-Katrin.

Som medlem i NHO Mat og Drikke får du glede av An-Katrins kompetanse. Hun er bindeleddet mellom bedriftene og myndighetene. – Ved å være i kontakt med bedrifter og få deres perspektiver på hvordan regelverk faktisk virker i praksis, får jeg en kunnskapsbase jeg kan dele videre med myndighetene. Da blir det enklere for dem å forstå konsekvensene av de reguleringene som innføres, sier hun.

Mye nytt fra EU

Under det som kalles Green Deal og FarmToFork-strategien kommer det i 2023 mange nye reguleringer fra EU som vil få konsekvenser også for norsk mat- og drikkeproduksjon. – Her jobber vi med å videreformidle informasjonen til medlemmene om det som kommer. Blant annet kommer det helt nye prinsipper innenfor reguleringen av matkjeden, noe som skal bidra til en omlegging mot et mer bærekraftig matsystem, sier An-Katrin.

Ta gjerne kontakt

- For å forstå hvordan regulatoriske forhold og tilsyn påvirker bedriftenes hverdag i praksis, er vi avhengig av å få frem bredden og bli kjent med medlemsbedriftene, sier An-Katrin. Derfor ønsker vi å komme i kontakt med flest mulig – enten det gjelder nye regelverksforslag eller praktisering av gjeldende regelverk kan jeg bistå med å få fram synspunkter overfor myndighetene, avslutter hun.

Ønsker du å komme i kontakt med An-Katrin, finner du e-post og telefon nederst i denne saken eller i ansattoversikten på nhomd.no.

Her finner du flere intervjuer med ansatte i NHO Mat og Drikke - Din støttespiller i hverdagen!

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: