Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander

Publisert

Forsideillustrasjonen til veilederen. Viser utvalgte matvarer.

Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander fra Mattilsynet.

Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Mattilsynet har nå kommet med en oppdatert veileder om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer eller selger næringsmidler i det norske markedet.

Ernærings- og helsepåstander er frivillige opplysninger som kan brukes i markedsføringen av næringsmidler, men regelverket, «påstandsforordningen», gir mange krav og føringer til når, hvor og hvordan virksomhetene kan bruke dem. 

- I den nye veilederen gir vi råd om hvordan bedriftene kan markedsføre næringsmidler i tråd med regelverket og helsemyndighetenes anbefalinger for et sunt kosthold, forteller seksjonssjef Merethe Steen i Mattilsynet.

Veilederen er omfattende og gir mange eksempler og illustrasjoner på riktig og feil bruk av påstander. Mattilsynet har lagt vekt på å utvikle en veileder med økt lesbarhet og en struktur som gir en bedre forklaring av reglene enn tidligere veileder på dette området.

Les mer om påstander på Mattilsynets nettsider om ernærings- og helsepåstander.

Her kan du laste ned veilederen fra Mattilsynets nettsider

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: