NHO Mat og Drikke

Innhold

Publikasjonsarkiv

Vis filtrering

26 resultater

Type dokument
Velg område
26 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Høringsinnspill: Når kunden alltid har nett

    I Meld. St. 9 (2018-2019) Handelsnæringen – når kunden alltid har nett gir Stortinget et godt grunnlag for å diskutere en næring som er preget av store endringer, der blant annet digitalisering og netthandel griper inn i hele verdikjeden og utfordrer eksisterende forretningsmodeller. Meldingen har en grundig omtale av situasjonen i dagligvaremarkedet som NHO Mat og Drikke i all hovedsak deler.

  2. Innspill til statsbudsjettet 2020: Finansdepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Finansdepartementet er at særavgiftene på mat og drikke må tilpasses den internasjonale konkurransesituasjonen til mat- og drikkenæringen.

  3. Innspill til statsbudsjettet 2020: Helse- og omsorgsdepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Helse- og omsorgsdepartementet er at myndighetene må gjenopprette tilliten mellom partene i Intensjonsavtalen og sørge for at forpliktelsen om tilstrekkelige ressurser til måling av måloppnåelse og folkeopplysningstiltak ivaretas.

  4. Innspill til statsbudsjettet 2020: Klima- og miljødepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Klima- og miljødepartementet er at tiltak i Norge må harmonere med tiltakene innenfor EU, også med hensyn til overgangsordninger og tidspunkt for iverksettelse, i arbeidet med å forebygge plastforsøpling.

  5. Innspill til statsbudsjettet 2020: Landbruks- og matdepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Landbruks- og matdepartementet er at ordningene rettet mot mat- og drikkenæringen som ligger under Innovasjon Norge og Norges forskningsråd må forenkles og slås sammen.

  6. Innspill til statsbudsjettet 2020: Nærings- og fiskeridepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Nærings- og fiskeridepartementet er at regjeringen må styrke og målrette forsknings- og innovasjonsprogrammene som gjelder på mat- og drikkeområdet. Dette er viktige bidrag til omstillingsevne og konkurransekraft i mat- og drikkenæringen.

  7. Innspill til statsbudsjettet 2020: Kunnskapsdepartementet

    Et av hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill til Kunnskapsdepartementet er at fag- og yrkesopplæringen må styrkes med fokus på kvalitet og relevans, opprusting av skoleverksteder og midler til materialer og råvarer, samt en god ordning for karriereveiledning.

  8. Innspill til jordbruksoppgjøret 2018

    NHO Mat og Drikke mener at mat og drikkenæringens konkurransekraft må styrkes, og volum i råvareproduksjonen må sikres. Dette må også i år være viktigste grunnlag for jordbruksoppgjørets innretning.

  9. Høringsinnspill: Energi- og miljøkomiteen

    Et av hovedbuskapene til NHO Mat og Drikke til budsjettforslaget er at i det kommende arbeidet med å forebygge plastforsøpling, må tiltak i Norge harmonere med tiltakene innenfor EU, også med hensyn på overgangsordninger og tidspunkt for iverksettelse.

  10. Høringsinnspill: Utdannings- og forskningskomiteen

    En mer offensiv satsning på grunnopplæringen, særlig fag- og yrkesutdanningen. En opptrappingsplan med formål å doble antall studieplasser i fagskolen. Et bransjeprogram for digital kompetanseheving i mat- og drikkevareindustrien. Rammen til Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA) bør økes ytterligere. Dette er NHO Mat og Drikkes hovedbudskap til budsjettforslaget.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: