NHO Mat og Drikke

Innhold

Enighet i meklingen for egg- og fjærfekjøttindustrien

Tariff

Publisert

Flerfargede egg i en kurv.

Forhandlingene i egg- og fjærfekjøttindustrien. Foto: Autumn Mott on Unsplash

Det ble i kveld enighet i meklingen mellom NHO Mat og Drikke og NNN i meklingen om overenskomsten for egg- og fjærfekjøttindustrien.

Etter at det ble brudd i forhandlingene i november, møttes partene hos Riksmekler torsdag 17. desember. NNN hadde i forkant meldt plassfratredelse for 209 ansatte i tre bedrifter.  -Vi er tilfredse med å ha kommet frem til en løsning, sier Camilla S. Roander forhandlingsleder fra NHO Mat og Drikke.

I tillegg til å tydeliggjøre bestemmelser på arbeidstid, ble partene blant annet enige om følgende punkter:

  • Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30.
  • Generelt tillegg på kr. 0,50.
  • Justering av 5 og 10 års ansiennitet på kr. 0,30 opp til kr. 4,30.
  • Justering av fagbrevtillegg med kr. 0,50 opp til kr. 11,50.  

171220_Protokoll 131 Egg- og fjærfekjøttindustrien.pdf

Oppgjøret går til uravstemning med frist 22. januar 2021. Lokale forhandlinger kan ikke starte før avstemningen er avgjort.

Har du spørsmål kan du kontakte oss på vår tarifftelefon 23 08 86 99

 

 

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2020 består av:

Jan W. Iversen, Nortura SA

Svend Ivar Lein, Nortura SA, Hærland 

Gøril Kvernmo, Norsk Kylling AS

Vidar Ansnes, Ytterøy Kylling AS

Ved spørsmål ta kontakt med tariffavtaleansvarlig:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: