Innhold

Enighet i meklingen for egg- og fjærfekjøttindustrien

Tariff

Publisert

Flerfargede egg i en kurv.

Forhandlingene i egg- og fjærfekjøttindustrien. Foto: Autumn Mott on Unsplash

Fredag 22. januar 2021 mottok NHO Mat og Drikke beskjed fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund om at meklingsresultatet på overenskomst 131 - Egg og fjærfekjøttindustrien er vedtatt etter uravstemning.

Dette betyr at utbetalinger som følger av enighetsprotokollen kan finne sted, og at bedriftene kan starte de lokale forhandlingene.

Les mer om lokale lønnsforhandlinger på Arbinn

I tillegg til å tydeliggjøre bestemmelser på arbeidstid, ble partene blant annet enige om følgende punkter:

  • Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30.
  • Generelt tillegg på kr. 0,50.
  • Justering av 5 og 10 års ansiennitet på kr. 0,30 opp til kr. 4,30.
  • Justering av fagbrevtillegg med kr. 0,50 opp til kr. 11,50.  

171220_Protokoll 131 Egg- og fjærfekjøttindustrien.pdf

Har du spørsmål kan du kontakte oss på vår tarifftelefon 23 08 86 99

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2020 består av:

Jan W. Iversen, Nortura SA

Svend Ivar Lein, Nortura SA, Hærland 

Gøril Kvernmo, Norsk Kylling AS

Vidar Ansnes, Ytterøy Kylling AS

Ved spørsmål ta kontakt med tariffavtaleansvarlig:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: