Prisdryss for sunnere valgmuligheter

Publisert

Fra venstre:  Marketing- og Innovasjonsdirektør Ragnar Johansen, produktsjef Adrian Holdbakk og utviklingssjef Espen Stav Hansen.

Grilstad mottok Intensjonsavtalens utmerkelse i kategorien "Sunnere produkter". Fra venstre: Marketing- og Innovasjonsdirektør Ragnar Johansen, produktsjef Adrian Holdbakk og utviklingssjef Espen Stav Hansen. Foto: NHO Mat og Drikke

Både Brødskala'n og Grilstads "Lev litt lettere"-serie har fått utmerkelse fra Helse- og omsorgsdepartementet for å gjør det lettere for forbrukerne å velge sunnere produkter. -Prisen gir motivasjon til å jobbe videre, svarte Grilstads representant da prisen ble delt ut.

Det er Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) som står bak prisutdelingene. Alle de nominerte bedriftene er en del av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold; et folkehelsesamarbeid mellom helsemyndighetene og matbransjen.

Enklere å velge sunt

Grilstad vant i kategorien "Sunnere produkter" med sin produktserie Lev litt lettere. I en pressemelding fra HOD i forbindelse med utdelingen sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhol at det er et gode at vi som forbrukere har mulighet til å velge sunnere produkter når vi ønsker det. – Det har en betydning for folkehelsen, sier hun. Nettopp muligheten til å kunne velge sunnere blant allerede kjente hverdagsprodukter var også noe også juryen vektla i sin begrunnelse. Grilstad var stolte over utmerkelsen og understreket at det er motiverende at bedriftens innsats blir lagt merke til med en slik pris. – Denne prisen betyr at vi har truffet riktig i innsatsen for å tilby sunnere produkter. Prisen gir motivasjon til å jobbe videre og stå på for enda sunnere produkter, sa Espen Stav Hansen, utviklingssjef i Grilstad.  

Tydelig og enkel merkeordning

I kategorien "Sunnere markedsføring" var det merkeordningen Brødskala'n som vant blant av de mange nominerete Det er bransjeorganisasjonen Baker- og konditorbransjens landsforening (BKLF) som står bak den velkjente merkeordningen. "Brødskala’n har etablert seg som en tydelig og enkel merkeordning for å hjelpe forbrukerne med å ta sunnere valg i brødhyllen. Brødmåltider har en sentral plass i det norske måltidsdøgnet, men det er ikke alltid så lett å orientere seg blant alle alternativer. Brødskala’n viser på en grafisk og enkel måte hvor grovt brødet er og gjør det enklere for forbrukerne å orientere seg", skrev juryen i sin begrunnelse.  seg.  seg.

Mange drar i samme retning

Prisen ble delt ut av statssekretær i HOD, Ole Henrik Krat Bjørkholt (AP), på et seminar under UMAMI-messen på Lillestrøm torsdag 16. februar. Han takket alle aktørene i intensjonsavtalen som hver dag står på for å tilby sunn mat. -Intensjonsavtalen er et eksempel på et langsiktig arbeid der mange kan arbeide i samme retning, uansett størrelse på bedriften, sa Bjørkholt.

BKLF er en bransjeforening under NHO Mat og Drikke og Grilstad er én av NHO Mat og Drikkes mange medlemsbedrifter som har sluttet seg til intensjonsavtalen. - Intensjonsavtalens utmerkelser, som nå er delt ut for tredje gang, gir aktørene velfortjent heder og økt synlighet for den betydelige innsatsen som legges ned for at forbrukeren skal kunne ta sunnere valg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Her kan du lese HODs pressemelding om utdelingen.
Vil du vite mer om Intensjonsavtalen og hvordan din bedrift kan bli en del av denne? Her finner du mer informasjon. 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: