Slik blir dere med i folkehelsesamarbeidet

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Ulike råvarer samlet i ett bilde

Foto: Lisa Westgaard / Tinagent

Nå er det mulig å slutte seg til samarbeidet gjennom Intensjonsavtalen om et sunnere kosthold 2022-2025. Alle mat- og drikkeprodusenter ønskes velkommen til å være med.

Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold vil fortsette i fire nye år, fra 1. januar 2022 til 31. desember 2025. Avtalen ble signert av Helse- og omsorgsminister Bent Høie og næringsorganisasjonene i matbransjen tirsdag den 1. juni.

De enkelte virksomhetene slutter seg til samarbeidet gjennom å signere en tilslutningsavtale. Det er allerede nå mulig å opprette en slik avtale, med signatur fra Høie.

Hvordan dette skjer i praksis er beskrevet trinn for trinn her.

NHO Mat og Drikke står klar til å hjelpe til med å sette opp tilslutningsavtalen og svare på spørsmål. Mer informasjon om det forpliktende samarbeidet mellom helsemyndighetene, mat- og drikkeprodusentene, dagligvarehandelen og serveringsbransjen kan leses her.

Vi håper at så mange som mulig av mat- og drikkeprodusentene i Norge blir med i det videreførte folkehelsesamarbeidet gjennom å signere en tilslutningsavtale for 2022-2025. Alle virksomheter, både de små og de store, er viktige bidragsytere for å gjøre det enklere for forbrukeren å ta sunnere valg. Sammen kan vi nå målet om å øke andelen av befolkningen som har et balansert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd.

Les mer om intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold på Helsedirektoratets nettsider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: